Lokalt

Højt fravær på BOMI: Hver anden på kontanthjælp møder ikke op

Skive Kommune tripper i øjeblikket for at finde frem til et alternativ til den succesfulde, men også ulovlige sygeplejerskeordning, der for et par år siden bragte fraværsprocenten hos flygtninge og indvandrere ned på Sprogcenter Skive med 80 procent.

Ordningen blev også udbredt til at gælde kontanthjælpsmodtagere med hyppigt fravær.

Men siden ordningen blev stillet i bero for et år siden, er fraværsprocenten steget markant på Sprogcenter Skive, og blandt kontanthjælpsmodtagerne på BOMI er fraværet stadig alt for højt.

Nye tal for 2018 viser, at 48,1 procent af kontanthjælpsmodtagerne på BOMI er fraværende hver eneste dag, og det kan Skive Kommune ikke blive ved med at acceptere.

- Det er alt for højt et fravær, som vi ikke kan være med til, og vi vil gerne hurtigst muligt have fundet en løsning, der minder om den tidligere sygeplejerskeordning, men som er lovlig, siger Dorthe Hamrum, der er arbejdsmarkedschef i Skive Kommune.

Dorthe Hamrum og forvaltningen er lige nu i dialog med STAR (Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering) med henblik på at finde frem til en lovlig løsning, der kan bringe fraværet ned.

Foto : Steen Don