Gå til hovedindhold
Lokalt

Højt smittetal: Plejepersonale skal testes hver anden uge

15-10-2020 KL. 14:05
Empty

Arkivfoto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Smittetallet ligger fortsat højt i Skive Kommune.

Derfor har Styrelsen for Patientsikkerhed anbefalet Skive Kommune at teste alt personalet inden for ældreplejen hver anden uge i en periode.

Kommunen er klar til at teste medarbejderne på området fra på mandag, oplyser Skive Kommune.

- Smittetallet ligger desværre stadig højt i Skive Kommune. Derfor vurderer vi hele tiden i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed, om der er yderligere håndtag, vi kan skrue på i bestræbelserne på at nedbringe antallet af smittetilfælde. I den sammenhæng har styrelsen anbefalet os at teste plejepersonalet oftere end hidtil. Det har vi fået kørt i stilling, så vi tager fat allerede fra på mandag, siger Lars Olesen, pleje- og visitationschef i en meddelelse fra Skive Kommune.

- Vi regner med at kunne teste medarbejderne på to plejecentre om dagen, så vi i løbet af en lille uge vil få testet alt vores personale på plejeområdet. Og det skal så ske hver fjortende dag i en periode. For det er myndighedernes erfaring, at der kan være raske smittebærere blandt personalet, som kan bringe smitten med sig ind på plejecentrene og i hjemmeplejen. Det vil vi naturligvis gøre alt, hvad vi kan for at undgå. Så ved at teste personalet oftere, vil vi hurtigere kunne opspore en eventuel smitte blandt dem.

I Silkeborg Kommune har antallet af smittetilfælde også ligget højt. Dengang blev plejepersonalet også testet hver anden uge, og det havde kommunen gode erfaringer med.

Testen er frivillig, men forventningen er, at der vil være opbakning til dette tiltag fra plejepersonalets side.

- Vi har en fælles interesse i at gøre alt, hvad vi kan for at holde smitten ude fra vores plejecentre. Og vores medarbejdere er meget ansvarlige og viser hver eneste dag, at de tager situationen meget alvorligt. De pårørende er også rigtig gode til at følge retningslinjerne, huske mundbind og så videre. Og hvis der er noget, de er i tvivl om i den sammenhæng, vil vores medarbejdere meget gerne vejlede dem, siger Lars Olesen.

Region Midt vil sende en testbil rundt til de forskellige plejecentre.

Plejepersonalet får ingen ekstraopgaver som følge af testbilens besøg, oplyses det.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland