Gå til hovedindhold
Debat

Hurra for endnu et VM til Danmark

18-06-2019 KL. 11:44
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Af Lars Ramme Nielsen, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv

Det var en fantastisk begivenhed tilbage i 2018, da Danmark lagde is til VM i ishockey. Det er altid herligt, når en flot sport og fine fans lægger vejen forbi.

Fra erhvervslivets side var vi også ganske begejstrede. For når tusindvis af sportsturister kommer til Danmark, så er det noget der kan mærkes på bundlinjen.

Restauranter, hoteller og mange andre virksomheder kan selvfølgelig mærke, at der er mange flere turister end normalt.

Og netop VM i ishockey var et drømmeevent set med Dansk Erhvervs briller. Turneringen strakte sig nemlig over hele 16 dage. Modsat andre såkaldte megaevents, hvor en enkelt kamp eller event har stået alene, så bød VM i ishockey på mere end 60 kampe.

Det betyder, at arrangører og virksomheder har over et langt stræk kunnet kapitalisere på turneringen. Endelig er der det positive, at vi allerede har de nødvendige arenaer til begivenheden i Danmark, så vi skal ikke ud og bruge mange penge på at lave nye eller lave eksisterende om.

På den baggrund er der alt mulig grund til at juble over, at VM i ishockey kommer til Danmark igen i 2025. Danmark bliver medvært med Sverige.

I praksis betyder det, at den ene gruppe bliver afviklet i en dansk arena - ligesom to kvartfinaler vil blive afviklet i Danmark. Den anden gruppe vil så blive afviklet i Sverige, der også vil tage sig af semifinaler og finale.

Selv om Danmark næppe vinder guld på isen, så vil vi helt sikkert spinde guld på begivenheden.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Lokalt

Besparelser drøftet: Sengepladser på sygehuset i Skive lever endnu Besparelser drøftet: Sengepladser på sygehuset i Skive lever endnu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland