Gå til hovedindhold
Debat

Hvad skal der til?

12-09-2020 KL. 07:57
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

EU formår fortsat, trods store løfter om det modsatte, ikke at bevogte den ydre grænse for vores fællesskab. Faktisk har de nu budgetteret med en besparelse på netop dette område med godt 30%. Dette til trods for at regningen fra EU er steget til medlemslandene. Det lader til at EU-politikerne arbejder mere på at nedbryde nationalstaterne, end de gør på at støtte dem og beskytte dem.

Landene imellem eksisterer der ikke engang (på trods af tilslutninger til alverdens konventioner) vilje nok til at håndtere en flok båd migranter, der er samlet op af Maersk Etienne i Middelhavet. Hvorfor er det der ikke for længst er lavet klare retningslinjer på området? Hvad skal der til?

Vi har brug for EU. Vi har brug for et fællesskab, samhandel, bekæmpelse af grænseoverskridende kriminalitet og en fælles stemme i samspillet med resten af verden, men vi har også brug for at beskytte det og brug for at beskytte os selv. Der er allerede millioner af MENA-migranter i Europa og det koster landene enorme summer at håndtere dem og de problematikker der følger med. En fortsat stor tilgang, vil kun sætte yderligere pres på landene og udhule velfærd, identitet og frihed. Er det dét EU arbejder for? Den udvikling skal vendes! Hvad skal der til?

Nogle danske politikere kan fortsat ikke kende forskel på flygtninge og indvandrer og der detail-lovgives til stadighed til fordel for disse minoritetsgrupper. Det er naturligvis fortsat de danske skatteydere, som betaler gildet og som samtidigt kan se udgifterne stige og servicen falde. Vi er nødt til at kræve, at alle har samme rettigheder og samme pligter! Vi er nødt til at gøre op med forældede konventioner og begynde at behandle flygtninge, som flygtninge og migranter som migranter. Hvad skal der til?

Udgifterne til ikkevestlig indvandring er i dag på højde med, hvad vi samlet set bruger på at drive vores folkeskoler. Alligevel kan man se politikere, som vil spare på skolerne og skrue op for de passive ydelser til indvandrerne. Følgeproblemerne ved indvandringen kan der læses om i pressen, dagligt. Udfordringer i uddannelsessystemerne, stigende og mere brutal kriminalitet, øget behov for tolkning og borgeroplysning på fremmedsprog, øgede politiindsatser i boligområder osv. osv. Der er selvfølgelig masser af eksempler på indvandrer, som klarer sig godt og bidrager til samfundet, men der er endnu flere eksempler på det modsatte. Vi må tage bladet fra munden og tale om de udfordringer vi har og kræve at de regler, der gælder for en dansker, også gælder for en indvandrer. Hvad skal der til?

Jo der skal det til, at vores politikere kan tale frit og debattere de problemer vi har, både nationalt og i EU, uden at de bliver kaldt racister eller andet. Der skal det til, at vores politikere har viljen til at gøre hvad der er bedst for Danmark og forlange at internationale aftaler overholdes og konventioner revideres. Der er efterhånden ret langt fra det EU vi var stillet i udsigt, til det EU vi ser i dag og der er efterhånden ret langt imellem de lande som overholder fælles regler og aftaler. Hvad skal der til?

Der skal mod til!

Venlig hilsen

Peter Søndergaard (K),

Annettevej 6,

7800 Skive

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland