Gå til hovedindhold
Debat

Hvordan kommer man videre fra Midtjyllands Lufthavn?

11-06-2019 KL. 13:14
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Fredag før valget kunne man bl.a. i avisen Danmark læse en debatartikel fra Billund Lufthavns direktør, der sammen med DI Transport og borgmestrene i Vejle og Billund, gjorde opmærksom på vigtigheden at man får bygget jernbanen Vejle-Billund. Fulgt op af en helsides annonce dagen efter. Blandt argumenterne for denne bane er at der er cirka 30 procent af husholdningerne i Syddanmark og Midtjylland, der ikke har bil. Videre at de cirka en million udlændinge der hvert år lander i Billund, gerne skal blive endnu flere.

Men hvad sker der i Midtjyllands Lufthavn? Problemstillingen er jo lidt den samme. Lufthavnscheferne har i cirka 20 år med jævne mellemrum skrevet til først VAFT og siden Midttrafik og bedt om at buslinje 53 mellem Herning og Viborg skal køre nogle ture via lufthavnen. Men hver gang fået nej.

Nu er man så gået til trafikministeren og har bedt ham om det samme. Men at ministeren, eller en ny efter valget, vil lægge sig i det regionale selvstyre og beordre Midttrafik er vel næppe sandsynligt. I øvrigt vil den lokale bus 53 næppe skabe nogle fordele for dem der skal til de øvrige byer.

Det er dejligt nemt at komme til/fra Midtjyllands Lufthavn med bil, fri parkering m.m. Hvis man ikke har bil, ja så må man finde Midtjyllands Lufthavns hjemmeside og lede sig langt forbi annoncer om charterfly der ikke findes og fly der ikke kan bookes fra Karup, og finde et telefonnummer som man kan ringe og bestille en transport. Hvis man ellers ved at man skal lede der. Hvis man en gang som Københavner lander i Karup uden noget forudbestilt, vælger man nok direkte tog eller bil næste gang.

Ruten Karup-København og lufthavnen har jo et synkende passagertal siden mange år og hvis man nogen forhåbning at vende, eller stabilisere, trenden må bestyrelse og ejerkommunerne tage sagen i egen hånd og se på mulighederne for transporten til/fra respektive byer for at genåbne for flere rejsende udefra og privatsegmentet. For eksempel med et Flextrafik lignende system, der nemt kan bestilles via nettet i forbindelse med booking etc. Flyveruten og Midtjyllands Lufthavn vil næppe overleve mere end nogle få år som en »bilisternes lufthavn« blot for lokale erhvervsfolk og politikere med bil.

Med venlig hilsen

Michael Højbjerg,

Ved Kanalen 20,

7470 Karup

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Lokalt

Derfor festede de i seks dage: Ugelang fest var unges »erstatning« for aflyst festival Derfor festede de i seks dage: Ugelang fest var unges »erstatning« for aflyst festival

Lokalt

Datter til plejehjemsbeboer er skuffet over kommunen: »Medierne fik besked om flytning før min far« Datter til plejehjemsbeboer er skuffet over kommunen: »Medierne fik besked om flytning før min far«

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland