Gå til hovedindhold
Debat

Hvorfor?

14-09-2018 KL. 11:19
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Til Regionsrådet i Region Midtjylland.

Hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen og sygeplejefaglig direktør Tove Kristensen er fratrådt som hospitalsledelse for Hospitalsenhed Midt - Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive med øjeblikkelig virkning.

Vi har som medarbejdere altid oplevet, at Tove og Lars har styret efter Region Midtjyllands politik om god ledelse og styring, hvor de i en god tone, respekt og ordentlighed har værdsat mod- og medspil i konstruktive og produktive dialoger. Vi har altid oplevet, at de har været loyale over for regionens beslutninger. Det undrer os derfor meget, at årsagen til fyringerne er, at parterne ser forskelligt på »den strategiske ledelse og udvikling af sundhedsvæsenet i Region Midtjylland«.

Vi står som medarbejdere tilbage med spørgsmålet: Hvorfor?

I Region Midtjylland prioriterer vi dialog højt, og vi står som medarbejdere uforstående over for processen, som har båret præg af manglende information. Det har allerede givet grobund for rygtedannelse og utryghed blandt medarbejderne. Vi er med god grund bekymrede for vores arbejdsplads.

Medarbejdersiden i Hospitalsenhed Midt’s HovedMedUdvalg (HMU) vil udtrykke stor tak til Tove Kristensen og Lars Dahl Pedersen for et mangeårigt godt samarbejde. De har gennem alle årene udvist kompetent, god og ordentlig ledelsesstil. Vi har som medarbejdere aldrig været i tvivl om, at de begge har arbejdet for høj faglig kvalitet til gavn for borgerne.

Vi vil stadig arbejde for at være patientens foretrukne valg i et integrerende sundhedsvæsen. Men vores tillid til værdierne dialog, dygtighed og dristighed, som vi sætter højt i Hospitalsenhed Midt, har lidt et alvorligt knæk. Vi står derfor tilbage og er bekymrede for mulige konsekvenser af den pludselige fratrædelse af vores hospitalsledelse.

Vi står overfor store forandringer, hvilket kræver stor indsigt og mangeårigt kendskab til vores organisation og medarbejdernes følelse af utryghed overfor fremtiden bekymrer os.

Vi ønsker, at bevare en sund organisation med gode værdier fremadrettet.

Med venlig hilsen

På vegne af HMU

medarbejdersiden i

Hospitalsenhed Midt

Sidsel Hall,

Lene Thorbjørnsen

og Trine Balker,

Toldbodgade 12, 6.,

8800 Viborg

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Lokalt

Glæde i Skive: Udvist mor og datter får lov at blive Glæde i Skive: Udvist mor og datter får lov at blive

Kultur

Bjerre og Danefeld i barsk debat om Skive Theater: »Skandale« og »løse påstande« Bjerre og Danefeld i barsk debat om Skive Theater: »Skandale« og »løse påstande«

112

Tiltalt for at dræbe 41-årig: Nu skal 23-årig skibonit for retten Tiltalt for at dræbe 41-årig: Nu skal 23-årig skibonit for retten

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland