Gå til hovedindhold
Lokalt

I næste uge er det slut: Skives akutbil kører i garagen

21-08-2019 KL. 17:38
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Efter 10 år ude på vejene kører akutbilen i Skive nu i garagen.

Med udgangen af denne måned har akutbilen, der er bemandet med en paramediciner og en narkosesygeplejerske, kørt sin sidste tur.

Som tidligere omtalt i Skive Folkeblad besluttede regionsrådet i Region Midtjylland i efteråret 2018 at nedlægge regionens tre akutbiler i henholdsvis Skive, Ringkøbing og Tarm.

Og om få dage er denne beslutning en realitet.

Regionen har samtidig taget en beslutning om erstatninger for de tre akutbiler: Ringkøbing-Skjern Kommune får en døgnbemandet akutlægebil, og ambulancen i Skive bliver opgraderet med en paramediciner i bilen.

Det lokale regionsmedlem, Olav Nørgaard (V), Hald, er tilfreds med ændringerne, som han selv har stemt for i regionsrådet.

Han mener, at det både logistisk og økonomisk set er bedre at opgradere ambulancen i Skive.

- Der har ikke været en paramediciner i den almindelige ambulance, siger Olav Nørgaard og pointerer, at det vil der være i den opgraderede ambulance.

En paramediciner er en specialuddannet ambulanceredder.

I stedet for to almindelige ambulancereddere er ambulancen fra 1. september altid bemandet med en almindelig ambulanceredder og en paramediciner.

Og det betyder, at ambulancen - i de situationer, hvor det vurderes hensigtsmæssigt - med det samme vil kunne tage den forulykkede borger med i ambulancen, og paramedicineren vil kunne udføre behandling under transporten til hospitalet.

Det kan akutbilen ikke.

- Den er ikke i stand til at flytte borgeren, siger Olav Nørgaard.

Han medgiver, at der med nedlæggelsen af akutbilen forsvinder to par hænder ude på selve ulykkesstedet.

Hvis der i dag sker en alvorlig færdselsulykke i Salling, vil både den almindelige ambulance og akutbilen være fremme, og hurtigst muligt også akutlægebilen fra Viborg eller Holstebro.

Med ændringerne per 1. september mister ambulancen på selve ulykkesstedet de to folk fra akutbilen til at hjælpe sig.

Til gengæld får man med en opgraderet ambulance mulighed for at flytte patienten og behandle i ambulancen. Det giver en større fleksibilitet og logistisk bedre udnyttelse af bilerne, lyder argumentet fra Olav Nørgaard.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland