Gå til hovedindhold
Kultur

Ingen festival - men masser af fester: »Jeg ville hellere have en festival i regnvejr end ingen festival«

06-06-2020 KL. 16:55
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

 

Det skulle have været et brag af en festival med 10.000 gæster, men Skive Festival 2020, blev som bekendt aflyst tilbage i starten af april.

Det afholder dog ikke folk fra at markere festivaldatoerne, den 4. til den 6. juni, ved at holde deres egne private fester. Mange steder i Skive og omegn blev der fredag og lørdag holdt festival-fest.

- Det er skønt at se, så mange der holder fast i datoerne og skaber deres egen fest, siger formanden for Skive Festivals bestyrelse, Michael Eiskjær, der alene lørdag er blevet inviteret ud til fem-seks havefester.

Han og resten af bestyrelsen har brugt hundredvis af timer det seneste år på at forberede Skive Festival 2020.

Selv om det er to måneder siden, at statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde punkterede sommerens festivaler ved at forlænge forbuddet mod store forsamlinger til og med august, er det tydeligt at mærke på Skive Festivals formand, at han stadig er træt af ikke at kunne give skibonitterne den planlagte fest.

- Det er lidt en tom følelse, jeg står med. Vi har brugt rigtig lang tid på at blive klar til årets festival, og så bliver gulvtæppet bare trukket væk under en, siger Michael Eiskjær, da Folkebladet møder ham på Strandtangen, som skulle have dannet ramme om festivalen.

- Det føles meget mærkeligt at stå her. Jeg burde have haft voldsomt travlt og styrtet rundt mellem scenerne.

Ingen drive-in koncert

Bestyrelsen bag Skive Festival har overvejet, om de kunne lave en erstatning for festivalen, som for eksempel en drive-in koncert, men valgte at lade være.

- Vi har valgt at sige, at det, vi er gode til, er at lave festival på Strandtangen, siger Michael Eiskjær.

Forhåbentlig bliver vejret til næste års festival en del bedre end, hvad torsdag, fredag, lørdag bød på, som samlet gav over 30 mm. regn i Skive.

- Jeg ville hellere have en festival i regnvejr end ingen festival. Men når det nu skulle være, er det ok, vejret er skidt. Så satser vi på, vejret næste år bliver godt, siger Michael Eiskjær.

 

 

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Kultur

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland