Gå til hovedindhold
Lokalt

Ingen fyringer trods små børnetal: Naturlig afgang får lærerkabale til at gå op

21-01-2019 KL. 06:26

Arkivfoto: Ritzau Scanpix

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Trods faldende børnetal og færre lærere på efteruddannelse det kommende skoleår er vurderingen på nuværende tidspunkt, at alle både lærere og øvrige faggrupper pr. 1. august kan beholde jobbet i Skive Kommunes skolevæsen.

Det oplyser skole- og dagtilbudschef Jens Kvist, Skive Kommune, efter at emnet flere gange har været drøftet på skoleledernes fælles møder, og senest blev det nu i tirsdags.

- Det er tredje gang, vi gør status nu. Første gang vi gjorde status før jul, så det grimt ud, og det så ud til, at vi skulle ud i at varsle afskedigelser, men nu tror vi på, at vi når i mål uden at skulle varsle afskedigelser på grund af job-mangel, siger Jens Kvist.

Flere faktorer tydede ellers på, at det i år kunne blive svært at drible uden om fyringer. For det første er børnetallet faldende, og for det andet stopper et stort lokalt efteruddannelsesprojekt med udgangen af dette skoleår. Har har en række lærere blandt andet med midler A. P. Møller Fondens folkeskoledonation i ryggen gennem de seneste fire år taget en række nye linjefag på læreruddannelsen for at leve op til folkeskolereformens krav om, at timerne skal læses af lærere med undervisningskompetence i faget.

- Vores store linjefagsprojekt booster for eksempel i år normeringen med, hvad der svarer til 10 ekstra lærerstillinger. Men det ser alligevel ud til at gå op, så vi indhenter det, fordi der som altid i år også er lærere, der vælger at på efterløn og pension, ligesom der er andre, der får nye job, siger Jens Kvist.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland