Gå til hovedindhold
Lokalt

Ingen julelys ved banegården: Dunkel velkomst til Skive

19-12-2018 KL. 06:25
Empty

Der er ikke meget julestemning i denne del af Skive by.Foto: Jens Kristensen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Skive by har fået et stort løft i år, når det gælder julelys.

Men området omkring trafikterminalen for enden af Søndergade er der ikke meget lys ved.

Trafikterminalen er uden julelys. Det samme er skulpturen i rundkørslen - og den er ikke oplyst.

- Ud over oplyste juletræer ved indfaldsvejene har Skive Kommune ikke noget med julebelysning at gøre. Skive Handel har spurgt, om det kunne lade sig gøre at få julelys i rundkørslerne omkring Skive. De fleste af dem står på Vejdirektoratets veje, og Vejdirektoratet har sagt klart nej af hensyn til trafiksikkerheden. Når man kører gennem en rundkørsel, skal man ikke distraheres af julelys, siger ingeniør Ivan Thorgaard, Skive Kommune.

Den dunkle skulptur i rundkørslen ved trafikterminalen er ikke forsynet med lys på samme måde som »Skives 11 Stjerner«, hvor elektrisk lys indgår som effekt. Skulpturen i rundkørslen ved trafikterminalen blev udformet af en svensker, som var elev på Krabbesholm Højskole.

- Han valgte, hvordan den skulle belyses. Vi blandede os ikke i andet end trafiksikkerhed i forbindelse med den rundkørsel. Der måtte for eksempel ikke stikke noget ud, som kunne udgøre en fare, hvis man kørte på rundkørslen. Når det gælder belysning, så er kunstværket i rundkørslen i Kærgårdsholm heller ikke oplyst, siger Ivan Thorgaard.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Arriva.

Birthe Sohn, Skive, ærgrer sig over det dunkle område i Skive.

- Der er nærmest bælgmørkt om aftenen. Der er ingen jul i den del af Skive by - Føtex gør heller ikke meget ved julelys. For mange mennesker er området indgangen til Skive, og snart kommer masser af unge mennesker hjem til jul. Jeg synes, man bør tage imod de mennesker, som kommer til Skive med tog og bus, med noget flot lys, siger Birthe Sohn.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland