Gå til hovedindhold
Lokalt

Instruktør fra forsvaret: Mountainbikere blæser på afspærringer

15-12-2019 KL. 11:44
Empty

Instruktør fra forsvaret er frustreret over, at nogle mountainbikere tilsyneladende er ligeglade med afspærringer. Arkivfoto: Colourbox

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

- Man tør jo slet ikke tænke på, hvad der kunne være sket.

Klaus Liboriussen arbejder på Skive Kaserne og er køreinstruktør. Han har flere gange oplevet, at mountainbikeryttere har set stort på afspærringer og begivet sig ind i områder, hvor tonstunge kampvogne er i gang med øvelse i mørkekørsel.

Senest skete det onsdag aften ved 21-tiden. Klaus Loboriussen havde afspærret indfaldsvejene til området, hvor øvelsen fandt sted, med markeringsstrimmel og knæklys. Alligevel så han pludselig tre mærkelige lys, der kom fra tre mountainbikekøreres lygter.

- Jeg løb efter dem og fik fat i dem. De sagde, at de ikke havde set nogen afspærring, men jeg havde kontrolleret afspærringen en time tidligere, og der var den ok, siger Klaus Liborisussen, der understreger, at han udtaler sig som privatperson og ikke på forsvarets vegne.

Han fortæller, at han ikke rigtig troede på deres forklaring, og da han gik dem lidt på klingen sagde en af dem noget om, at han måske havde set noget markering, der lå i grøften. Klaus Liboriussen aftaler med mountainbikerytterne, at de skal køre ud af området igen. Men kort efter, at de tre mountainbikekørere er cyklet videre, drejer de en anden vej end aftalt og slukker deres lygter.

- Jeg løber tilbage til min firehjulstrækker for at køre efter dem, men de er væk. Så kører jeg tilbage til det sted, hvor de kom ind, for at se til afspærringen. Og den er stadig helt fin, siger Klaus Liboriussen, der er frustreret over, at voksne mænd på den måde sætter deres egne liv i fare.

- Det er hovedrystende. Vores kampvognskørere kører blandt andet rundt uden lys på, for at køre med deres eget natsynsudstyr. Det kan let gå galt, siger Klaus Liboriussen, der tilføjer, at han vurderer de tre mænd til at være midt i 30erne.

Klaus Liboriussen oplyser, at man på kasernen har drøftet, at man vil prøve at informere bedre om, hvornår områder er spærret af for offentligheden. Afspærringerne i forbindelse med natkørsel har ingen betydning for motionsstien og mountainbikeruten ved kasernen, da øvelserne finder sted et andet sted i øvelsesterrænet.

Formanden for Skive Cykle Klub, Jacob Danielsen, tager skarpt afstand fra mountainbikernes beskrevne opførsel og håber, at de ikke er medlemmer af klubben.

- Det er en ærgerlig sag, som smitter af på os alle. Vi opfordrer altid vores medlemmer til at overholde regler og love, siger han. 

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Lokalt

Politichef med opfordring til unge op til hedebølge: »Skru nu ned for festmusikken« Politichef med opfordring til unge op til hedebølge: »Skru nu ned for festmusikken«

112

15-årig dreng frikender kammerater for overfald: "Jeg gjorde det selv" 15-årig dreng frikender kammerater for overfald: "Jeg gjorde det selv"

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland