Gå til hovedindhold
Debat

Integreret institution i Rønbjerg

16-01-2019 KL. 11:34
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Små institutioner, er de bevaringsværdige? Er der kvalitet at hente? Til det kan vi svare - ja. Der er kvalitet at hente i Rønbjerg. Personalet arbejder engageret på at skabe en sjov og læringsrig hverdag for vores børn. Bløde værdier som tryghed, trivsel og tæt relation til de voksne er højt prioriteret. Struktur på hverdagen med faste voksne, spændende aktiviteter - der især tager udgangspunkt i natur og udeliv, men også aktiviteter der sørger for at børnene udvikler sig sprogligt, kreativt og socialt. Fantastiske rammer inde som ude. Vi sørger i Rønbjerg for at udnytte alle disse meget jævnligt, i flæng kan vi nævne en stor legeplads, Flyndersø, skov i baghaven, spejderhytte, Den røde ring, Rønbjerg hallen - så mange spændende muligheder for leg og læring men også for ro og fordybelse. Et godt sted at være barn, men også at være forældre.

Faldende børnetal i Rønbjerg og omegn har gjort det nødvendigt, at bestyrelsen for Børnehusene Hedemarken Hvidbjerg Rønbjerg har måttet henvende sig til Skive Kommune for at orientere om, at Rønbjerg afdelingen økonomisk ikke kan fungere i eksisterende form. Bestyrelsen har indstillet til, at der oprettes en vuggestueafdeling i børnehaven, så der bliver en aldersintegreret institution for 0-6-årige børn i byen. Tilsvarende ordning der med succes er i Hvidbjerg, Ramsing og Lihme.

Det koster at etablere en vuggestue, men det har til gengæld også store konsekvenser for byen, hvis der ikke kommer en. Rønbjerg har brug for at bevare et dagtilbud, så byen fortsat kan være attraktiv for kommende børnefamilier og tilflyttere. Byen har i dag dagpleje og børnehave, men der er ikke nok børn til begge tilbud, så derfor er der ønske om at samle børnene i en aldersintegreret institution.

Hvis ikke man kender til børnehaven, så prøv at kigge ind på deres Facebook side »Rønbjerg Natur og udelivs børnehave«. En børnehave der i øjeblikket er en god ambassadør for »Skive - det er RENT LIV«. Miljødetektiver der gør Rønbjerg grønnere, affaldssortering på legepladsen og i 2019 vil der være fokus på maden ”Fra jord til bord”. I korte træk en børnehave med øje for vores børns fremtidige forståelse af den verden de er en del af og de ressourcer den består af. En børnehave der går i spænd med Skive Kommunes trend. Kan den ikke være med til at markedsføre Skive Kommune? Et dagtilbud med kvalitet og fantastiske rammer, der matcher den nye naturpark Flyndersø Sønder Lemvig.

Lad os sammen se fremad. Lad os blive enige om, at fremtiden ikke er store samlede institutioner, men i stedet de små institutioner der stadig har tid til, og øje for det enkelte barn. Lad os blive enige om, at en stresset hverdag for mange voksne ikke behøver smitte af på vores børn, men vi i stedet kan give dem fri til at være hvad de er, børn.

Alt for mange børn lever en stresset hverdag med alt for meget larm og ting at tage stilling til. Netop dette klarer Rønbjerg natur- og udelivsbørnehave til UG. Der er plads til det enkelte barn. De der trænger til ekstra luft under vingerne og brede vider har muligheden, ligesom de børn der ikke klarer for store fællesskaber, har muligheden for, på børnehavens store areal, at trække sig tilbage og have tid til sig selv og nyde roen, for så igen at vende tilbage til legen med fornyet energi.

Hvad med Rønbjerg på sigt? Muligheder for byggegrunde med udsigt udover Flyndersø, et godt dagtilbud og fortsat gode forhold for skolebuskørsel til Ådalsskolen - ja så er der fortsat håb for Skive kommunes lille landsby på heden.

På vegne af forældre

til børn i børnehaven

og dagplejen i Rønbjerg:

Ditte Bay Brogaard

og Tina Sakskjær Nielsen,

Mælkevejen 36 Rønbjerg,

7800 Skive

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Sport

Nyt tiltag for unge elite-sportsfolk i Skive: Gymnasium og college får idrætsklasser Nyt tiltag for unge elite-sportsfolk i Skive: Gymnasium og college får idrætsklasser

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland