Sport

Intet nyt under solen: SIK tabte i Esbjerg

Skive IK er fortsat uden sejr i fodboldens 1. division. At de tre point ikke kom på Blue Water Arena i Esbjerg var dog som sådan ikke noget chok. Det var top mod bund, og vestjyderne viste med større kynisme og skarphed, hvorfor det er tilfældet.

SIK var ellers ved flere lejligheder i første halvleg tæt på at blive særdeles farlige. Men hver gang manglede den sidste aflevering eller den sidste aktion lige de afgørende procenter.

Dem havde hjemmeholdet til gengæld styr på, da Arni Bjarnason i det 18. minut modtog en bold skråt tilbage i feltet. Selv om den hoppede en smule foran ham, tempererede han sin inderside-afslutning til perfektion, og så var Marcus Bobjerg prisgivet i buret.

Åbningsmålet tog dog ikke pusten fra skibonitterne, som fortsat gik opportunistisk til værks. Thomas Santos var en evig kilde til uro, som vestjyderne havde svært ved at tæmme.

Gæsternes tilgang gav dog også plads til Esbjerg, som en håndfuld gange blev farlige. Målene udeblev dog over for en stærk Marcus Bobjerg, og derfor var stillingen fortsat 1-0 ved pausen.

Kom SIK ud til anden halvleg med en tro på, at de kunne få vendt sagerne, led de drømme hurtigt et knæk. Esbjerg slog til med en lynhurtig omstilling, og for første gang i opgøret så Bobjerg sløj ud, da Pyry Soiris afslutning røg under ham til 2-0. På det tidspunkt var der spillet mindre end 50 sekunder efter sidebyttet.

Derfra blev anden halvleg en vandring op ad bakke for SIK, som først truede Esbjerg-målet efter 75 minutter. En yderst kvalificeret Thomas Santos-afslutning tvang EfB-keeperen til at diske op med en decideret klasseredning.

SIK nåede dog at få en reducering i rusen. Men det skulle gæsterne have hjælp til. Fem minutter før tid sendte Nicklas Mouritsen en bold ind i feltet, og her valgte Esbjergs Clinton Antwi at sætte brystet på og passere sin egen keeper.

Det gav panik før lukketid, men det blev i sidste ende ikke til yderligere for SIK, som måtte indkassere det niende nederlag i 12 kampe efter slutfacit på 2-1.

Thomas Santos og SIK måtte indkassere et nyt nederlag. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix