Gå til hovedindhold
Erhverv

Investorer har ventet siden 2007 på at få lov til at bygge lejligheder med fjordudsigt

29-07-2019 KL. 13:29
Empty

Mogens Halborg Jensen (billedet) har i flere år ventet på at få lov til at bygge boliger her ved Skive Fjord. Hans tålmodighed er slidt. Alt tyder nu på, at Skive Kommune til efteråret kan gå i gang med en lokalplan, der giver Mogens Halborg Jensen mulighed for at bygge. Det betyder, at han formentlig kan gå i gang næste år. Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Udlejer og investor Mogens Halborg Jensen, Skive, kan godt lide at få noget fra hånden og sætte ting i værk.

Derfor er det en udfordring for ham, at han nu i adskillige år har ventet på at få lov til at gå i gang med et byggeri nær Skive Fjord og Viborgvej i Skive.

Her købte han sammen med Leif Jensen, som han driver Jensen & Jensen Invest med, en ejendom med et stykke jord ud mod Skive Fjord i 2007.

Siden har de arbejdet for at få lov til at bygge et kompleks med lejligheder med udsigt over fjorden.

Den type af byggeri nær kyster kan være tunge at have med at gøre. I større byer er byggeri i havneområder, herunder ud i vand skudt frem med stor fart over de seneste mange år. I andre byer kan det være overordentlig svært at få lov til at bygge nyt i nærheden af kyster.

Naturstyrelsen nedlagde for nogle år siden veto mod de tos ønske - jorden lå for tæt på kysten, som ikke måtte blive forstyrret af boliger. Siden blev Planloven ændret, og i januar i år meddelte Erhvervsstyrelsen, at den kunne acceptere Mogens Halborg Jensens og Leif Jensens ønske om at bygge.

Byggeriet skal med i et såkaldt landsplandirektiv, som Erhvervsstyrelsen skal lave. Det skulle i høring i otte-ti uger.

Siden har Mogens Halborg Jensen intet hørt, og han kan ikke få noget oplyst hos Skive Kommune.

- Vi hører jo, at Skive Kommune er blandt landets hurtigste til at udstede byggetilladelser. Derfor synes jeg, det er meget mærkeligt, at vi ikke hører noget, siger Mogens Halborg Jensen.

Men Skive Kommune kan ikke komme videre med sagen, inden Erhvervsstyrelsen udsteder landsplandirektivet, og det er endnu ikke sket. Forslaget til det aktuelle landsplandirektiv er efter høringen nu under politisk behandling. Erhvervsministeriet forventer, at det nye direktiv kan udstedes inden udgangen af tredje kvartal i år.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland