Gå til hovedindhold
Lokalt

Ja tak til god belysning - nej tak til hunde-høm-høm

23-02-2018 KL. 20:17
Empty

Arkivfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Der var godt gang i debatten torsdag aften i Kassehuset i Glyngøre, hvor Glyngøre Borger- og Erhvervsforening havde generalforsamling. Omkring 40 mennesker deltog i mødet, fortæller formand Kirsten Jørgensen, og da hun sammen med andre bestyrelsesmedlemmer havde aflagt en fyldig beretning om både massevis af projekter og arrangementer i årets løb, blev debatlysten stor.

Beretningen kom blandt andet omkring sildefestivalen, kaffemorgener i kassehuset, Kas Kafé, loppemarkedet og julen i Glyngøre, men handlede i endnu højere grad om små og store projekter i byen. Både dem, der blev afsluttet i 2017, dem, der er stærkt på vej, og dem, der ligger ud i fremtiden.

- 2017 var et år, hvor vi fik afsluttet rigtig mange projekter, og det har været omfangsrigt, men også en god fornemmelse, siger Kirsten Jørgensen og henviser blandt andet til den nye vandlegeplads, en ny strandpromenade, Æ Priess Dam, silderuten og en stribe andre cykelruter i området.

Godt på vej er et læskur for enden af en stribe opbevaringsrum, Stærekassen, på havnen, og så arbejdes der også videre på Glyngøre Maritime Center (tidligere Salling Aqua Park), hvor det nye er, at der 23. marts er deadline på at afgive tilbud på projektet for fire konsortier med arkitekter, ingeniører og landskabsarkitekter i.

Hele projektet kører i en arbejdsgruppe under borgerforeningen, og for selve bestyrelsen består arbejdet hovedsageligt i de større linjer. Det betyder blandt andet nogle overvejelser om finansieringen og det organisatoriske, hvor det lige nu ser ud til, at projektet skal køre i en organisation under en almennyttig erhvervsdrivende fond.

En af aftenens debatterne handlede om belysning i byen, for nogle borgere kunne nemlig godt tænke sig, at der kunne komme lys op på vejen mellem Visdal lidt syd for byen og Glyngøre by, fordi det er en skolevej for en del børn på cykel.

- Det er ikke lykkedes at få igennem endnu, men det er noget, vi arbejder med, siger Kirsten Jørgensen om dialogen med kommunen.

Derudover er der i Glyngøre også et ønske om at få lys sat op i byparken. I dag henligger den i mørke efter solnedgang, men på generalforsamlingen blev det blandt andet vendt, om man kunne forestille sig en løsning som i Skive, hvor der ved træbroen over engen mellem Viborgvej og Skive Havn er kommet lys på, som kun tænder, når nogle skal gå på den.

- Det er også noget, vi arbejder med, men vi mener, at det med belysningen er en kommunal opgave. Det er jo heller ikke noget, der bliver løst af private borgere i Skive, slår Kirsten Jørgensen fast.

En anden stor debat på mødet handlede om hundenes efterladenskaber, når de er på luftetur. I bestyrelsens beretning blev der lagt op til den del af debatten.

- Vi har i vores smukke by en masse veje og stier, hvor man kan gå og nyde den natur, vi er omgivet af, og som vi er så stolte af. Kan I huske de højttalere, som stod ved stationen og advarede folk mod at gå på skinnerne. »Gå ikke over sporet, der kommer tog«, lød det igen og igen. Jeg tænker, om vi skulle sætte dem op igen for at advare folk mod at gå på græsset: »Gå ikke ind på græsset, der ligger lort«. Jeg synes ikke, vi kan være bekendt at byde vore gæster det, sagde bestyrelsesmedlem Svenning Svenningsen.

Og det punkt engagerede forsamlingen sig i.

- Folk tager meget hånd om deres by, og de kan ikke lide at se, at hunde skider alle steder, hvor børn skal lege til sommer, og på strande, hvor vi alle skal færdes. Så der skal lyde en kraftig opfordring fra både borgerforeningen og rigtig mange borgere i byen om, at man rydder op efter sin hund, siger Kirsten Jørgensen.

Nogle borgere har allerede lavet en lille høm-høm-demonstration i byen ved at sætte små dannebrogsflag i hundelortene for at gøre opmærksom på, hvor omfangsrigt problemet er.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland