Gå til hovedindhold
Lokalt

Jagtforenings plan om ny skydebane vækker modstand

13-08-2019 KL. 06:05
Empty

Arkivfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Det er en rigtig dårlig idé at etablere en skydebane i en tidligere molergrav i den nordlige del af Fur.

Det har blandt andre Fursund Turistinformation og flere sommerhusejere i området meddelt Skive Kommune.

Fur Jagtforening ønsker at etablere en riffelbane i molergraven. Derfor har Skive Kommune sendt forslaget i høring på Fur, inden en eventuel tilladelse gives.

Sommerhusejere finder det mærkværdigt, hvis Skive Kommune tillader en skydebane tæt på et af Furs største sommerhusområder. De peger på, at man arbejder på at få fredet området, og at området er et beskyttelsesværdigt naturområde.

»Den gene, støjen fra en skydebane vil udgøre, overskygger den længsel efter naturoplevelse og fred og ro, som mange sommerhuslejere efterstræber. Der skal i min optik være ganske

overordentlig tungtvejende grunde til at støje set i lyset af de turistindtægter, området ved den planlagte skydebane genererer,« har leder af Fursund Turistinformation Vagn Sohn meddelt Skive Kommune.

Skive Kommunes udvalg for teknik og miljø skal tirsdag se på ansøgningen fra Fur Jagtforening.

- Det er en kompliceret sag. Jeg kan ikke nu vurdere, hvordan vi vil forholde os til ansøgningen. Vi vil måske udsætte sagen og invitere jagtforeningen til et møde med os, inden vi beslutter os. Som jeg hører det, mener de i jagtforeningen, at noget af indholdet i høringen ikke er korrekt, siger Jens Peder Hedevang (V), formand for Udvalget for Teknik og Miljø.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland