Gå til hovedindhold
Lokalt

Jens var med til grundlovs-demonstration: - Statsministeren bør gå af

22-11-2020 KL. 13:00
Empty

Slagtesvinsproducent Jens Gudike Fly fra Oddense deltog lørdag i en kæmpe demonstration mod magtmisbrug og grundlovsbrud. Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Lørdag eftermiddag var 500 traktorer og endnu flere landmænd og fiskere samlet på havnen i Aarhus.

Her blev der demonstreret mod magtmisbrug og regeringens grundlovsbrud i forbindelse med nedslagtningen af et samlet mink-erhverv.

Blandt de landmænd, der deltog i demonstrationen, var slagtesvinsproducent Jens Gudike Fly fra Oddense.

- Jeg deltog, fordi jeg synes, at det er meget forkert, at vores statsminister har brudt grundloven. Hvis vi borgere bryder loven, så bliver vi straffet, og derfor skal der også være en straf til Mette Frederiksen i den her sag, hvis vi fortsat skal have tillid til systemet, siger Jens Gudike Fly.

Han kørte fra Oddense tidligt lørdag morgen, hvor han mødtes med ni andre landmænd fra Salling ved Hundahl i Skive.

Derfra blev der med en indlagt spisepause i Frederiks kørt til Voldby nordvest for Aarhus, hvor der var en opsamlingsplads for 130 traktorer.

- Vi kørte så i kortege fra Voldby til havnen i Aarhus, og det var fantastisk at se, hvor stor opbakning vi fik på vejen til Aarhus. Hele vejen var der folk, der vinkede til os fra kanten af vejen, og lastbiler blikkede og dyttede til os, når vi kørte forbi dem, siger Jens Gudike Fly.

Landmanden fra Oddense kan godt forstå, at der skulle handles i forhold til folkesundheden, men han mener ikke, at regeringen på denne måde kan tilsidesætte grundloven og slå alle raske mink ihjel.

Nu håber han, at demonstrationen kan medvirke til, at presset på regeringen og statsministeren bliver så stort, at Mette Frederiksen trækker sig.

- Som minimum skal det her undersøges til bunds, men jeg mener også, at hun bør gå af. En statsminister, der bryder loven, er ikke værdig til at sidde på posten, siger Jens Gudike Fly.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland