Gå til hovedindhold
Lokalt

Jettes søster blev myrdet: »Da jeg så programmet, knækkede jeg«

30-11-2019 KL. 15:43
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

På Jernbanevej i Nr. Søby sidder Jette Michele Herholdt stadig med en klump i halsen og en god portion selvbebrejdelse, når hun fortæller om sin søsters død.

- Jeg burde have reageret på nogle af de signaler, der kom fra hende, og jeg skulle bare have kørt ned til hende og hjulpet hende, siger Jette Michele Herholdt.

I 2012 blev søsteren, Mette Bønnelykke Herholdt, fundet død i et køleskab på Lolland.

Senere viste undersøgelser, at hun havde ligget død i køleskabet i to år, og da Jette Michele Herholdt og resten af familien havde trukket sig fra hende, var der ikke nogen, der overvejede, at hun kunne være død.

- Da jeg blev ringet op, var det som en dårlig drøm. Det var fuldstændig absurd, hvad han havde gjort mod hende, fortæller Jette Michele Herholdt.

Jette Michele Herholdt havde valgt at trække sig fra sin søster, fordi hun stjal med arme og ben for at finansiere sit pille-misbrug.

Børnenes legetøj blev også solgt for at få råd til den stærke medicin.

Men til sidst var den eneste, søsteren havde tilbage, en kæreste, der viste sig at være så koldblodig, at han var i stand til at dræbe et andet menneske.

Den mand blev i 2013 idømt 13 års fængsel for drabet og usømmelig omgang med lig.

Drabsmanden flyttede flere gange bopæl efter drabet, og hver gang flyttede køleskabet og liget af Mette Bønnelykke med.

I denne uge har Jette Michele Herholdt medvirket i et tv-program på Kanal 5, der hedder »Mord i familien«.

Her bliver drabet på Mette Bønnelykke Herholdt fortalt som en jeg-fortælling, og dermed får Jette Michele Herholdts søster det sidste ord.

- Jeg synes, det er en god måde at fortælle historien på, og da jeg sad og så programmet, knækkede jeg. Det gjorde altså ondt, siger Jette Michele Herholdt.

Selv om udsendelsen satte en masse følelser i gang hos Jette Michele Herholdt, er hun meget glad for, at hun sagde ja til at medvirke.

Efterfølgende har der været masser af positive reaktioner.

- Jeg har fået meget respons her i dagene efter, og jeg er blandt andet blevet kontaktet af en mor, der har en et barn, der er misbruger. Og mit mål med at medvirke er, at jeg gerne vil hjælpe andre familier, der har et stofmisbrug tæt på. Og jeg håber, at nogle kan genkende noget i historien, som de kan bruge, siger hun.

I årene efter drabet på sin søster var Jette Michele Herholdt langt nede i kælderen.

Psykologhjælp hjalp ikke, og hun følte sig i den grad alene. Hun savnede støtten fra de offentlige instanser.

Hun var også bitter over, at flere kommuner i sagen ikke reagerede på en misbruger, der i to år var forsvundet fra jordens overflade.

- Viborg Kommune, hvor min søsters datter var i pleje, reagerede slet ikke på, at hun ikke kom til samtaler. Der skulle have været nogle lamper, der lyste, men der blev intet gjort, mener Jette Michele Herholdt.

Heldigvis for Jette Michele Herholdt kom Skive Kommune hende til undsætning.

Hun blev tilbudt traume-behandling, og ved den næstsidste af 10 behandlinger stod det klart for Jette Michele Herholdt, at hun havde fået den hjælp, hun havde brug for.

- Jeg husker, at min datter sagde til behandleren: »Tak fordi du har givet os vores mor tilbage«, siger Jette Michele Herholdt.

Med søsterens sidste ord har Jette Michele Herholdt fået lidt ro. Hun savner stadig sin søster, som den hun var, inden misbruget tog hende.

Men nu er der kommet et godt sår på blødningen, og der er kun en vinkel på historien, der kan få Jette Michele Herholdt til at åbne op for såret igen.

- Hvis jeg igen skal tale om min søsters død offentligt, skal det være for at kunne ændre noget hos kommunerne og i det offentlige system, lyder det.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland