Gå til hovedindhold
Avisen Mener

K. Jensen jagter Niels Nygaards post

14-01-2020 KL. 11:28
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Som varslet på denne plads i går er det særdeles sandsynligt, at Venstres Kristian Jensen forlader den politiske scene inden næste valg, og i dag kan dagbladet Politiken så afsløre, at Kristian Jensen er på åbenlys jagt efter formandsposten i Danmarks Idrætsforbund. Den nuværende formand, Niels Nygaard med stærke Skive-rødder, stopper på DIF’s årsmøde i foråret 2021.

Og det er i et stykke tid, at Kristian Jensen har arbejdet for at bringe sig i mulig position til DIF-formandsjobbet. Formanden for Dansk Håndbold Forbund, Per Bertelsen, kan således over for Politiken oplyse, at han allerede to gange er blevet kontaktet af Kristian Jensen med besked om, at den tidligere V-næstformand og finansminister er kandidat til formandsposten. Per Bertelsen har ikke lovet Kristian Jensen støtte. Selv vil Kristian Jensen kun om DIF-posten sige: »Det er der ikke truffet nogen beslutning om«.

Den nuværende formand for Danmarks Idrætsforbund, Niels Nygaard, har ingen kommentar til, at Kristian Jensen eventuelt melder sig som formandskandidat, men Nygaard bekræfter over for Politiken, at det har været normal praksis, at formænd for DIF er hentet fra specialforbundene. Niels Nygaard var f.eks tidligere formand for Dansk Atletik Forbund - og man må jo bare sige, at det er en noget bredere baggrund end Kristian Jensens roller som lidt gymnastik-udøver og leder - og deltagelse i »Vild med dans«... Men Kristian Jensen er øjensynligt tændt på DIF-jobbet. I går havde han på Facebook ingen kommentar til hans seneste nedtur i Venstre. Til gengæld skrev han om medlemsfremgang i forbundene under Dansk Idrætsforbund...

Men det kan blive særdeles svært for ham at blive valgt. Ifølge Politiken ventes de to nuværende næstformænd i DIF, Hans Natorp og Thomas Bach, begge at lægge billet ind på formandsposten. Det kan vel dertil tilføjes, at Kristian Jensen ikke ligefrem har udvist fabelagtig sans for dømmekraft og boldøje i den politiske verden, og hans fejlvurderinger og politiske nedtur er ikke det bedste springbræt for nye topposter.

Kristian Jensen var ikke klar til at slå til som ny V-formand, da han fik chancen i 2014. Han kiksede ved i august sidste år i Berlingske at gå til angreb på Løkkes linje uden forinden at have orienteret folketingsgruppen. Og i weekenden følte han sig åbenbart som arktisk ordfører kaldet til at komme med en strategisk-økonomisk reformplan 10 år frem - uden at have drøftet det med V-ledelsen...

Det er ikke stor dømmekraft, Kristian Jensen udviser, og ved valget i juni viste vælgerne i Midt-og Vestjylland også, at de synes, at hans stjerne er faldende. Han har siden taget kurser på Niels Brock skolen for at »blive opdateret på bestyrelsesarbejde«.

I Venstre på Christiansborg er han færdig. Det er et kvalificeret gæt, at DIF-formandsposten heller ikke vil gå til Kristian Jensen, da f. eks en af de to nuværende næstformænd vil være en mere sandsynlig udgang, når Niels Nygaard næste år stopper. Kristian Jensen vil så søge andre udveje.

O.D.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Avisen Mener

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland