Gå til hovedindhold
Erhverv

Kæmpe kapital-indsprøjtning til GreenLab fra nye medejere

18-05-2019 KL. 08:48
Empty

På billedet ses fra venstre Steen Hintze (direktør, Energifonden Skive), Steen Ginnerup (bestyrelsesmedlem, Energifonden Skive), Toke Foss (bestyrelsesmedlem, GreenLab Skive A/S), Bjarne Vium (bestyrelsesmedlem, Energifonden Skive), Martin Romvig (adm. direktør Eniig), Niels Trærup (formand, Spar Vest Fonden), Stig P. Christensen (bestyrelsesformand GreenLab Skive A/S), Peder Chr. Kirkegaard (borgmester, Skive Kommune), Christopher Sorensen (CEO, GreenLab Skive A/S), Holger Blok (bestyrelsesmedlem, GreenLab Skive A/S). Foto: Mette Johnsen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Energiselskabet Eniig, Skive Kommune og Spar Vest Fonden vil træde ind i ejerkredsen omkring GreenLab Skive A/S. Ejerkredsen vil dermed få en markant lokal forankring, som med et samlet kapitalindskud på 75 mio. kr. vil styrke GreenLab Skive A/S’ udvikling af verdens førende intelligente energisymbiose.

- Med GreenLab Skive A/S vil vi skabe en energirevolution og bevise, at overgangen til grønnere energi ikke bare er en mulig vej frem, men også en profitabel vej. Sammen med vores partnere vil vi opbygge en intelligent energisymbiose, der flytter grænserne for, hvor effektivt man kan lagre og udnytte energi, siger CEO i GreenLab Skive A/S, Christopher Sorensen.

Grundtanken med energisymbiosen er, at hvis en virksomhed producerer mere strøm, end den skal bruge, så kan det udveksles med en anden virksomhed i erhvervsparken. Hvis denne virksomhed til gengæld har overskudsvarme, så kan det deles med den første eller en helt tredje virksomhed. Ved at omdanne og udveksle bidrager GreenLab Skive A/S til den nationale satsning på energilagring.

I GreenLab Skive erhvervspark er en række virksomheder allerede på plads.

- Inden udgangen af i år vil vi have de første fire virksomheder i drift på arealet. Vores cirkulære tilgang, som både er til gavn for virksomhederne og for samfundet, har skabt en betydelig interesse nationalt og internationalt, siger Christopher Sorensen og fortsætter:

- De lokale kræfter, der vil samles om ejerskabet, er væsentlige for, at vi kan opbygge den unikke infrastruktur i GreenLab Skive A/S, som åbner for nye innovative løsninger indenfor intelligent grøn energi og bæredygtig produktion.

Med den kommende lokale ejerkreds vil konsortiet være på plads for det videre arbejde. Der er gennem de sidste år blevet etableret en partnerkreds, som blandt andet består af Siemens Gamesa, GreenLab Skive Vind ApS, DTU, Aalborg Universitet, GreenLab Skive Biogas ApS, DEIF, Frontmatec, Quantafuel, Erhvervsakademi Dania, Skive College og Danish Marine Protein, og tilsammen viser det vejen for et kommercielt gennembrud i den grønne omstilling.

Den kommende ejerkreds høster ros fra bestyrelsesformand i GreenLab Skive A/S, Stig P. Christensen:

- Ejerkredsen har længe bakket op om GreenLab Skive, og de ønsker at sikre den fortsatte udvikling i Skive. De udfordringer, vi som samfund står overfor, kræver, at vi har modet og viljen til at gå ind i nye typer partnerskaber. Ejerkredsen viser med deres engagement, at de har viljen til at gå forrest i forhold til det nye energiparadigme og bidrage til, at Danmark igen kan indtage en ledende rolle indenfor energiløsninger.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland