Gå til hovedindhold
112

Kæmpe sølvkup: - Tyvene må have vidst, hvad de gik efter

12-10-2017 KL. 11:42
Empty

Skabet, der blev tømt ved indbruddet. Foto: Lindy Jørgensen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Søndag morgen lige før klokken 3 gik alarmen hos Dalsgaard Antik mellem Dommerby og Stårup.

Ved et indbrud lykkedes det tre indbrudstyve at slippe afsted med store mængder sølv og sølvplet. Indehaverne, Erik og Anna Margrethe Tovgaard udlover nu en dusør på 10.000 kroner for oplysninger, der kan føre, at de får deres ting tilbage, og at indbrudstyvene bliver pågrebet.

- De tømte et skab og en disk og var så småt i gang med skab nummer to, da de valgte at stikke af. I og med, de kun var inde i tre minutter, må man sige, de har arbejdet meget hurtigt, siger en af indehaverne, Anna Margrethe Tovgaard.

De tre tyve er kommet ind ved at knuse en rude med sten, og så er man kravlet både ind og ud den vej.

- Der var store spidser af glas, som stadig sad der, så vi havde egentlig håbet, at en af dem havde skåret sig, fordi blod jo også kan give et spor. Men der var ikke noget, siger hun.

De tre indbrudstyve forsvandt i en lille personbil, der altså søndag tidlig morgen kørte i meget høj fart fra stedet og i retning mod Stårup.

I alt er der stjålet mellem 2900 og 3000 effekter. Bestik i sølvtøj og sølvplet, lysestager og smykker.

- Vi ønsker ikke at fortælle, hvor meget, det er værd, men når vi udlover en dusør på 10.000 kroner, har det selvfølgelig en rimelig stor værdi, siger Anna Margrethe Tovgaard.

Hun slår fast, at tyvene bare har tømt både et skab og en disk for indhold. De har ikke skelnet mellem, hvad der var sølv og værdifuldt, og hvad der var sølvplet og ikke så meget værd.

- Men da det var rimelig målrettet på de kun tre minutter, de brugte på det, har de valgt at tømme noget, hvor de har vidst, at noget af det har værdi. Så tager de nok det hele med og sorterer det bagefter, siger Anna Margrethe Tovgaard.

Talte dansk

Erik og Anna Margrethe Tovgaard bor selv lige ved siden af forretningen, og de blev vækket af alarmen.

- Derfor ved vi, at der var tale om tre personer, der talte og råbte på dansk indbyrdes, fortæller hun.

I hvert fald de to er mænd, mens den tredje muligvis er en kvinde, men det er man ikke helt sikre på. Der er i hvert fald tale om tre unge mennesker.

Politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive siger, at det er sag, der har udviklet sig, efterhånden som det viste sig, hvad der egentlig var stjålet.

Han tilføjer, at politiet på nuværende tidspunkt ikke har noget at tilføje til beskrivelsen af, hvad der sket. Han oplyser, at værdien af det stjålne andrager flere hundrede tusinde kroner uden, at han vil opgive et nøjagtigt tal.

- At man har valgt at udlove en dusør, har vi intet imod. Tværtimod. Hvis vi er heldige, kan det hjælpe os i efterforskningen af sagen, siger Niels Bach.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste 112

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland