Sport

Kæmpe triumf: Vingegaard klemmer sig ind mellem giganterne

Jonas Vingegaard demonstrerede lørdag - igen - at han med hastige skridt er på vej mod verdenstoppen i cykelsporten.

På sidste etape af Baskerlandet Rundt kom han i mål i anden gruppe og kørte sig samtidig ind på løbets samlede andenplads. Og hvis det ikke i sig selv er spektakulært for en dansker fra Glyngøre, så kan man skele til de to øvrige ryttere på podiet.

Øverst stod Jonas Vingegaards holdkammerat og kaptajn fra Jumbo-Visma, sloveneren Primoz Roglic, og på nederste trin stod en anden slovener, Tadej Pogacar - de to ryttere, som sluttede på de to øverste pladser i sidste års Tour de France.

Så er det vanskeligt at komme i finere selskab.

At Jonas Vingegaard klemte avancerede en plads i stillingen lørdag, skyldtes et langt udbrud med Roglic som bærende kraft. Han var nummer 3 inden etapen og kom af sted med to andre ryttere. De holdt et forspring på omkring et minut til sidste stigning, hvor den ene faldt fra.

Roglic og franskmanden David Gaudu holdt hjem med Gaudu som trækdyret op af Arrate-stigningen, og Gaudu fik dsa også lov at vinde etapen som belønning for sit arbejde, mens Roglic tog den samlede sejr. Hidtil førende Brandon McNulty gik ned på den bjergrige 112 kilometer lange etape.

Bag dem sad Jonas Vingegaard i en større gruppe med Pogacar som drivkraft. Tour de France-vinderen trak op af bjerget med Vingegaard på hjul og på vagt. Danskeren skulle ikke angribe, men holde sig i ro og være klar til at køre kontra, hvis gruppen hentede Roglic.

Det skete ikke. Men resultatet var alligevel det bedste for en dansk rytter i Baskerlandet Rundt siden 1993, da Rolf Sørensen blev nummer 2.

Jonas Vingegaard, her i mørkeblå trøje inden sidste etape i snak med den senere vinder Primoz Roglic, kørte sig ind på en fornem andenplads i Baskerlandet Rundt. Foto: Stefano Sirotti/Ritzau Scanpix