Gå til hovedindhold
112

Kærestepar slap mirakuløst fra ulykke: »Vi burde ikke være i live« (video)

18-12-2018 KL. 15:09
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Det skulle have været en hyggelig shoppetur til Viborg fredag eftermiddag og aften.

Men turen endte med et kæmpe brag, inden den overhovedet var begyndt.

- Vi var lige kommet ud af rundkørslen ved Højslev, og vi havde vel kørt cirka 500 meter. Jeg kan huske, at jeg lagde mærke til, at der var tæt trafik fra Viborg-siden, og så lige pludselig kørte en hvid varebil over i os, og jeg nåede slet ikke at reagere. Det gav bare et højt brag, siger 52-årige Susanne Fawzi Løndal, der sad bag rattet.

Kæresten, Morten Langsig, 52, sad på passagersædet og var ved at finde et telefonnummer på sin telefon. Derfor så han ikke optakten til uheldet.

- Hvad laver du, Susanne? Det råbte jeg med det samme, for jeg vidste overhovedet ikke, hvad der var sket, fortæller Morten Langsig.

Klokken var 16.23, og det var blevet mørkt. Samtidig blev begges airbag udløst, ruderne i bilen blev smadret, og der kom noget røg, så hverken Susanne Fawzi Løndal eller Morten Langsig kunne se noget som helst.

Det eneste, de tænkte på, var, at de skulle have bilen stoppet, så de ikke blev ramt af flere.

- Vi snurrede rundt et par gange og endte med at holde med snuden mod Skive i den helt modsatte rabat. Og da vi holdt stille, tog jeg Morten i hånden og sagde, at »det skal nok gå, for vi er i live«, siger Susanne Fawzi Løndal.

Hurtigt kom der hjælp til Susanne Fawzi Løndal og Morten Langsig. Under 10 sekunder gik der, inden civilreddere tilbød deres hjælp.

Og syv minutter efter var der tre ambulancer og en lægehelikopter på stedet.

I varebilen sad en 36-årig mand fra Thisted, der havde fået et ildebefindende.

- Vores bil var blevet trykket så meget i forbindelse med sammenstødet, at vi måtte skæres fri, inden vi kunne komme ud. Men jeg er slet ikke i tvivl om, at bilen og sikkerhedsselerne reddede vores liv, siger Morten Langsig, der fik smadret sit hovede ind i siden af bilen.

Med udrykning blev de tre implicerede kørt til Viborg Sygehus i hver deres ambulance. Her kunne det konstateres, at alle var sluppet utrolig billigt fra uheldet.

Susanne Fawzi Løndal og Morten Langsig havde trykket nogle ribben, og Susanne Fawzi Løndal har måske pådraget sig et brud på den ene albue. Derfor har hun nu armen i slynge.

- Det er utroligt, at vi er i live. Redningsfolkene sagde også efterfølgende, at vi skulle være meget glade for, at der ikke var sket mere, efter de havde set vores bil, lyder det fra parret.

Kort efter ulykken var der to vidner, der fortalte det chokerede par, at det ikke var deres skyld, da varebilen var kørt direkte over i dem.

Og midt i kaosset var det en rar melding at få.

- Vi var glade for, at det i hvert fald ikke var vores skyld, siger Morten Langsig.

Parret overnattede fra fredag til lørdag på sygehuset, og da de kørte hjem om lørdagen, kom de forbi deres ødelagte bil, der ikke var blevet fjernet endnu.

- Da fik vi en klump i halsen, og vi blev noget bevægede. Da gik det for alvor op for os, hvor voldsomt det havde været, og hvor heldige vi har været. Vi burde ikke være i live, siger Susanne Fawzi Løndal og Morten Langsig.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste 112

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland