Erhverv

Kaj Ove Madsen justerer på stort højhus-byggeri: »Folks ønsker ændrer sig«

Kaj Ove Madsen, Skive, har præsenteret Skive Kommune for et nyt forslag til byggeri af boliger på hans jord mellem Skive Å og Brårupgade i Skive, der tidligere i mange år husede maskinforretning.

Det nye udkast omfatter som tidligere to højhuse på 8 og 11 etager plus en række andre huse. De nye huse kommer til at rumme omkring 160 lejligheder.

- Vi begyndte med det her for seks-syv år siden. Tiden ændrer sig, efterspørgslen er en anden nu, siger Kaj Ove Madsen.

Skive Byråd godkendte i februar 2019 en helhedsplan for Elværkskvarteret, som Kaj Ove Madsens ejendom indgår i. Embedsmænd hos skive Kommune vurderer, at Kaj Ove Madsens nye udkast til byggeri på hans jord i væsentlig grad afviger fra helhedsplanens rammer.

Derfor drøftede politikerne i Skive Kommunes udvalg for teknik og miljø i tirsdags Kaj Ove Madsens nye forslag.

- Vi udsatte beslutning om eventuelt at lave en lokalplan for det nye forslag. Derfor vil vi i udvalget have et møde med Kaj Ove Madsen. Vi vil være sikre på, at det bliver det nye forslag, vi skal arbejde med. Vi vil ikke risikere, at der kommer et tredje forslag fra Kaj Ove Madsen, siger Jens Peder Hedevang (V), formand for Udvalget for Teknik og Miljø.

Kaj Ove Madsen oplyser, at det er op til udvalget og Skive Kommune selv, om der kommer endnu et forslag om byggeri på grunden.

- Hvis Skive Kommune igen trækker planlægningen for området i langdrag, så kan det sagtens være, jeg ændrer forslaget igen. Verden udvikler sig hele tiden. Det samme gør folks ønsker, når det gælder boliger. Hvis jeg kunne se 10 år frem i tiden, ville jeg skynde mig at købe nogle aktier. Jeg kan kun sige, at havde Skive Kommune været hurtigere, havde vi for længst været i gang med at bygge, siger Kaj Ove Madsen.

Han glæder sig til at uddybe over for Udvalget for Teknik og Miljø, hvad han vil med byggeriet - i ikke mindst, hvad fremtidige lejere vil. Det er deres ønsker, han bygger på grundlag af.

- Vi vil gerne, at byggeriet får samme udtryk som det, vi har bygget i Asylgade i Skive. Her er lejerne meget glade for at bo. Noget af det, de er glade for, er, at de kan komme ud på begge sider af deres lejlighed, siger Kaj Ove Madsen.

Denne illustration viser, hvordan Kaj Ove Madsen nu tænker byggeri af boliger på jorden mellem Skive Å og Brårupgade i Skive struktureret. Tættest på åen er eksisterende huse skitseret. I llustration: Arkitekt Andreas Ravn, Balling