Gå til hovedindhold
Sport

Kalkmineløbet udsat til september

30-03-2020 KL. 14:15
Empty

3200 løbere deltog i Kalkmineløbet, og selv om der var regn, var der meget få faldskader.
Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Kalkmineløbet har igennem en årrække vist sig som noget af et tilløbsstykke for store og små motionister. I årets udgave må løberne dog indstille sig på, at forår bliver byttet ud med efterår, når løbeskoene skal snøres. 2020-strabadserne er således blevet flyttet fra 21. maj til lørdag d. 19. september.

Det er blevet besluttet af løbets styregruppe i lyset af den fortsatte udbredelse af coronavirussen.

- For Kalkmineløbet har den enkeltes sundhed og sikkerhed - herunder løbere, hjælpere og tilskuere - vores absolut førsteprioritet. Kalkmineløbet er en stor begivenhed med over 3300 deltagere, og vi mener, at løbet kun kan gennemføres på forsvarlig vis ved at udsætte løbet til efter sommer, siger Rasmus Jønsson, medlem af styregruppen bag Kalkmineløbet, i en pressemeddelelse.

Udskydelsen betyder, at styregruppen har måttet lægge sig i selen for at få stablet et helt nyt arrangement på benene.

- En udskydelse af et sådan event kræver, at alt planlægning starter forfra, og derfor har det også lige taget os lidt tid at få styr på nogle vigtige detaljer, inden en udmelding kunne ske. Både Mønsted og Daugbjerg Kalkgruber har vist utrolig stor velvilje til at bakke op om den nye dato – det er jo trods alt en forudsætning for at kunne afvikle et Kalkmineløb. Men også de lokale landmænd og lodsejere har skullet bekræfte, at de kan stille deres marker til rådighed til parkering og ikke er i gang med at høste på den nye dato. Derudover har vi skullet tage tidtagningsfirma, toiletvogneudlejer, musik og underholdning på dagen og selvfølgelig vores to hovedsponsorer Boligselskabet Sct. Jørgen og VestjyskBank med i drøftelserne, forklarer Rasmus Jønsson.

Kalkmineløbet er et eftertragtet specialløb, som er udsolgt på mere eller mindre alle distancer. Det er kun de lange ekstremdistancer som Badman (52,7km) og Dracula (10 timers løb), der er få pladser tilbage af, men Rasmus Jønsson forsikrer, at såfremt der er løbere, som ikke kan stille til start på den nye dato, vil de blive tilbudt at få refunderet beløbet for deres startnummergebyr. Disse billetter vil herefter blive frigivet til andre løbere på et senere tidspunkt.

- Vi vil i den kommende tid arbejde på højtryk for at få alt logistik til at gå op, og vi vil løbende udsende opdateringer via vores Facebookside, såvel som vi vil opdatere vores website, når den nye information er klar. Det er også på vores facebookside vi vil annoncere, hvis der skulle blive frigivet pladser på nogle af distancerne, fortæller han.

 

 

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland