Gå til hovedindhold
Lokalt

Karakter- gennemsnittet er lavest på kommunens største skole

14-03-2019 KL. 06:15
Empty

Skive Kommune ligger på landsplan meget lavt i skolefravær, og der ønskes ifølge sagsfremstillingen også en analyse af, hvad det kan skyldes. Foto: Jacob Andersen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

De elever på Brårup Skole, der i sommeren 2018 tog folkeskolens afgangseksamen og forlod 9. klasse, er dem, der det år drog videre i systemet med de laveste karakterer i hele kommunen.

Det viser tal fra Undervisningsministeriet, som er samlet af Politiken.

Gennemsnittet for afgangseleverne på Brårup Skole sidste år var på 6,1, og dermed ligger Brårup Skole nummer 663 ud af 803 folkeskoler i landet.

- Tallene er det rene karaktergennemsnit, og der er ikke andre sammenhænge som eksempelvis socioøkonomiske faktorer, der er taget med. Men sammensætningen af børn på den årgang var anderledes end normalt på vores skole. Vi havde flere elever med diagnoser, ondt i livet og ordblindhed, og det gav sig udslag i karaktererne, siger skoleleder på Brårup Skole Jette Præstholm.

Men de mindre gode karakterer skræmmer ikke skolelederen.

Brårup Skole har bevidst valgt, at flest mulige elever skal stifte bekendtskab med det at gå til prøver.

- Vi forsøger at få alle elever til prøve, og det er en sejr for os, hver gang vi får en elev til prøve. Det vil så også nogle gange give et negativt resultat i forhold til karaktergennemsnittet, men til gengæld er der ikke mange elever, der bliver skånet for prøvekulturen, siger Jette Præstholm, der dog håber, at Brårup Skole klarer sig bedre næste år.

- Jeg bliver jo nysgerrig, og det giver anledning til at analysere tingene. Men jeg kan se, at det er de skriftlige prøver, det halter med. Mundtligt er vores elever rigtig godt med, siger Jette Præstholm.

VSD og Højslev topper

Brårup Skole skiller sig dog ikke voldsomt ud fra andre skoler i kommunen.

Roslev Skole, Aakjærskolen og Nordøstsalling Skole og Dagtilbud ligger også i den tungere ende af listen.

I Roslev var gennemsnittet 6,2, på Aakjærskolen var den 6,3, mens den i Nordøstsalling var 6,4.

Bedst i Skive Kommune i 2018 var Vestsalling Skole og Dagtilbud og Højslev Skole, der begge har et gennemsnit på 7,3, mens Resen Skole og Skivehus Skole kommer lige efter med gennemsnit på henholdsvis 7,2 og 7,0.

Afgangseleverne fra Vestfjendsskolen landede på et gennemsnit på 7,1. Mønsted Skole nåede 7,0, mens Stoholm Skole fik et gennemsnit på 6,4.

De største gennemsnit i landet har skolerne i Nordsjælland.

Endrupskolen i Fredensborg topper med et snit på 9,2. Alhmann-Skolen i Sønderborg placerer sig dårligst med et karaktergennemsnit på 2,1.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

112

Varetægtsfængslet i fire uger: Skibonit truede med at bombe kommunen flere gange Varetægtsfængslet i fire uger: Skibonit truede med at bombe kommunen flere gange

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland