Gå til hovedindhold
Kultur

KCL-direktør om forpagtning af teater: »Vi skal fokusere på konkurrence fra nabobyer«

14-05-2019 KL. 13:22
Empty

Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Den nyligt tiltrådte direktør for KCL, Knud Bjerre, Skive, har sammen med hustruen Lone Fly Bjerre stået i spidsen for Skive Theater gennem de seneste godt 12 år.

Han understreger, at det ikke er ham personligt, men derimod Den Erhvervsdrivende Fond Kulturcenter Limfjord (KCL) i Skive, der står bag forpagtningen af Skive Theater fra årsskiftet.

Alligevel glæder han sig over at han nu på vegne af KCL, også skal stå i spidsen for driften af Skive Theater frem til udgangen af 2021.

- Vi ser, at vores nabobyer opruster. I Holstebro har Musikteateret også Black Box, og i Viborg er de ved at flytte spillestedet Paletten, så det fremover bliver en integreret del af Tinghallen. Vi skal fokusere på konkurrencen fra nabobyerne frem for at konkurrere internt i Skive, siger Knud Bjerre.

- Derfor giver det rigtig god mening, at KCL fremover kan tilbyde artisterne tre størrelser - Skive Theater med 375 pladser, en skaleret version af koncertsalen med 640 pladser, og hele koncertsalen med 1.162 pladser. Det gør, at vi kan placere en artist, hvor det er mest optimalt – ikke blot for artistens skyld, men først og fremmest til glæde for vores mange gæster, slår direktøren fast.

Det er formanden for bestyrelsen for Den Erhvervsdrivende Fond Kulturcenter Limfjord, Ann Østergaard, enig i.

- Vores vurdering er, at vi med Skive Theater og KCL samlet står stærkere rustet til den øgede konkurrence, vi ser forude, men også at vi samlet set kan præsentere et endnu flottere kulturudbud til glæde for hele egnen, fastslår Ann Østergaard.

Knud Bjerre henviser til, at forpagtningen af teatersalen vil give fordele for de sponsorer, som KCL er afhængige af.

- Jeg glæder mig til, at jeg allerede onsdag kan præsentere KCL’s mange sponsorer for de nye, kulturelle muligheder, som forpagtningen af Skive Theater giver dem, siger Knud Bjerre.

Skive Byråd nedsatte et ansættelsesudvalg, der havde opstillet fire kriterier, som ni ansøgere blev vurderet ud fra.

Fire blev kaldt til samtale.

Kriterierne var erfaring med kultur- og drift af restaurant (25 pct.), kulturelle visioner (40 pct.), ledelse (10 pct.) og økonomi (25 pct.).

Tallene i parentes angiver, hvor megen vægt, det enkelte område blev vægtet. Indenfor hvert område blev ansøgeren vurderet på en skala fra ét til fem.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Kultur

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland