Gå til hovedindhold
Kultur

KCL har fået en ansigtsløftning: »Mindre tivoli - mere kulturcenter«

05-09-2019 KL. 13:50
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

 

Lugten er ligesom i en ny bil.

Og det er næsten kun døren og lærredet, der er det samme i Bio 1 i Cinema3 i Kulturcenter Limfjord (KCL) i Skive.

Ellers er meget forandret - og når biografen atter tages i brug torsdag, vil begejstringen hos publikum ikke være til at tage fejl af.

Allerede i svingdøren til kulturcentret får man oplevelsen af, at stedet har fået lidt af en ansigtsløftning.

- Det skal være mindre Dahlgaards Tivoli og mere kulturcenter. Hallerne, motionscentret og badelandet står knivskarpt, så nu var turen kommet til denne del, siger KCL-direktør Knud Bjerre.

Faktisk stod Knud Bjerre også selv for de forrige forandringer på stedet tilbage i 2012 og 2013, da han var forpagter af den kulturelle del.

Den røde farve, der altid har præget stedet, er blevet afløst af en olivengrøn, og nogle røde sofaer, som især ældre havde svært ved at komme op af, når de først havde sat sig, er blevet skiftet ud med nogle helt andre.

Der er blevet små grupper af stole og sofaer, som Skippers Møbler står bag, og der er kommet tæppe på gulvet. Borde og lamper er sorte.

Også billetsalget og kiosken ved indgangen er ændret.

- Det har været et problem i biografen, at der ofte var kø, og der var nogle steder lidt for smalt til, at gæsterne kunne komme omkring. Derfor har vi forstørret arealet, og det skulle gerne hjælpe på problemet, vurderer Knud Bjerre.

Vi går forbi rækkerne af de næsten skulpturelle, grønne stole og ned til indgangen til biografsalene og koncertsalen. Her er baren blevet flyttet, så den er »en ø«.

- På den måde kan vi betjene flere kunder på kortere tid, og vi kommer også til at kunne servere Hancock, som mange gæster efterspørger, men også udenlandske øl som Kronenbourg og Grimbergen, forklarer direktøren.

Vi går videre i retning af Interfjord Arena, og her er der kommet nye møbler, som giver et hyggeligere miljø i foyeren.

To gigantiske storskærme på endevæggene kommer til at give en helt anden oplevelse.

-Og så kommer vi til biografsalen, der er renoveret for 1,4 millioner kroner - og hvor de nye stole alene har kostet en million kroner.

Det er to sæt knapper - i alt fire - der giver en helt anderledes komfort. Nakkestøtter kan justeres og fodskamler giver hvile til benene.

Flere steder kan armlænet endda hæves, så nyforelskede kan sidde tæt.

Og foreløbig kan alle nyde duften af de nye sæder.

 

 

 

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Kultur

Forsiden lige nu

Lokalt

Derfor festede de i seks dage: Ugelang fest var unges »erstatning« for aflyst festival Derfor festede de i seks dage: Ugelang fest var unges »erstatning« for aflyst festival

Lokalt

Datter til plejehjemsbeboer er skuffet over kommunen: »Medierne fik besked om flytning før min far« Datter til plejehjemsbeboer er skuffet over kommunen: »Medierne fik besked om flytning før min far«

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland