Kultur

KCL lukker alle aktiviteter ned: "Det er pisseærgerligt"

- Det er pisseærgerligt, men der er ikke noget at gøre ved det.

Sådan lyder det fra Knud Bjerre, direktør i Kulturcenter Limfjord, umiddelbart efter nyheden om, at Skive Kommune bliver delvist lukket ned frem til den 4. januar.

Nedlukningen betyder, at alle aktiviteter i kulturcentret og Skive Theater lukker ned fra fredag eftermiddag klokken 14.

I kulturcentret gælder det biografen, badelandet, restauranten og motionscentret. Kun receptionen vil være åben på hverdage mellem 12 og 16 frem til og med den 23. december, så folk har mulighed for at købe gavekort.

- Julen er en stor tid - også i Kulturcenter Limfjord - så derfor er vi meget ærgerlige lige nu. Vi har fuld forståelse for, at vi også skal være solidariske, men vi er samtidig trætte af, at vi med så lavt et smittetryk, som der er i Skive Kommune lige, også skal rammes, siger Knud Bjerre.

Den 17. december skulle der have været stor julekoncert med Stig Rossen, men den bliver nu aflyst. Knud Bjerre fortæller, at billetterne formentlig bliver overført til næste år.

- I andre kommuner, der er ramt af nedlukninger, og hvor Stig Rossen også skulle have givet koncert, har de ført billetterne over til næste år. Det giver ingen mening at holde en julekoncert efter nytår, og hvis næste års dato ikke passer, vil folk naturligvis kunne få deres billetter refunderet, siger Knud Bjerre.

I Skive Theater bliver aftenens koncert med Jesper Lundgaard gennemført, mens den udsolgte koncert med Luftens Helte, der var planlagt til i morgen fredag, bliver rykket til fredag 28. maj.

Fordi der var udsolgt i Skive Theater, bliver den nye koncert i Kulturcenter Limfjord.

Også den planlagte koncert med Walter Trout den 19. december bliver rykket til en senere dato.

- Det var slet ikke det her, jeg havde set komme, da jeg stod op i morges. Jeg havde forventet nogle stramninger, men det her kommer bag på mig. Men det er fint, at der lukkes ned nu, så vi kan få styr på smitten og starte 2021 på en frisk. Vi glæder os helt vildt til at åbne med et brag, når DR Big Band og fem stjernesolister spiller året ind den 7. januar, siger Knud Bjerre.

Han fortæller, at alle ansatte på nær dem i receptionen bliver sendt hjem fredag.

Pauli Vendelbo

pv@skivefolkeblad.dk

Receptionen vil være det eneste, der har åbent i den kommende tid. Kulturcenter Limfjord med biograf, motionscenter, badeland og lignende er ramt af de nye stramninger. Foto: Steen Don