Kultur

KCL opruster: Journalist bliver kommunikationschef

Merete Just og Knud Bjerre. Arkivfotos

KulturCenter Limfjord har pr. 1. april ansat kulturjournalist på Skive Folkeblad Merete Just i en nyoprettet stilling som kommunikationschef.

Det oplyser KCL’s direktør, Knud Bjerre, i en pressemeddelelse.

Merete Just får ansvaret for al ekstern kommunikation overfor presse og kunder, og skal herudover sikre omtale af de mange aktiviteter og arrangementer i KulturCenter Limfjord og Skive Theater.

Merete Just er 51 år og har en baggrund som journalist på Skive Folkeblad, hvor hun de seneste 23 år blandt andet har beskæftiget sig indgående med kulturlivet i Skive.

- Det har siden jeg tiltrådte for to år siden været et meget stort ønske for mig at ansætte en journalist, der kan formidle de mange gode historier, der naturligt er i et hus, som hvert år besøges af flere end en halv million gæster. Jeg havde ikke turdet håbe på at kunne ansætte en så erfaren journalist som Merete, så da muligheden bød sig, var jeg hurtig til at slå til, skriver Knud Bjerre i pressemeddelelsen.

- Med Meretes skarpe pen og mangeårige erfaring indenfor kulturen får vi en kommunikationschef, der kan sikre knivskarp kommunikation overfor vores mange brugere og sponsorer.

Om springet fra traditionel dagbladsjournalist til stillingen som kommunikationschef i et af de allerstørste kulturhuse i regionen, siger Merete Just, der indtil udgangen af marts er ansat på Skive Folkeblad:

- Kulturen er det, der samler, inspirerer, glæder og vækker eftertanke og refleksion hos os alle. For mig har kulturlivet altid givet mening og bidraget til kulturel og almen dannelse, og det vil jeg gerne bruge min tid på med udgangspunkt i Skive-egnens største kulturinstitution. Jeg synes, jeg er så heldig, fordi det er muligt for mig efter de 50 fortsat at bruge mine kræfter på kulturlivet, men nu på en helt anden måde end hidtil.

Merete Just er forfatter til fire bøger, hvoraf den seneste, romanen »Lysets børn« om hendes egen slægt i Himmerland, udkom i efteråret 2019.