Gå til hovedindhold
Erhverv

Kemi-kæmpe investerer 150 millioner i GreenLab-virksomhed

08-10-2019 KL. 15:09
Empty

Quantafuels administerende direktør Kjetil Bøhn ses her mandag til højre sammen med Rasmus Hvid Kjærgaard, der er chef for Quantafuels fabrik i Kåstrup, under rejsegildet for den opstigtsvækkende fabrik. Blandt andre Micerosoft-grundlægger Bill Gates har fået øje på fabrikken i Kåstrup. Foto: Jens Kristensen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Den tyske kemi-kæmpe BASF har valgt at investere i den norske virksomhed Quantafuel.

Det betyder, at BASF investerer i Skive Kommune. For her, I GreenLab Skive i Kåstrup, ligger Quantafuels første fabrik, der skal omdanne plasticaffald til miljøvenlig olieprodukter.

BASF investerer 150 millioner kroner i Quantafuel.

Sammen vil parterne videreudvikle Quantafuel’s teknologi til kemisk genanvendelse af plast.

Quantafuel i Skive er ved at gøre fabrikken i GreenLab Skive klar til produktion.

BASF vil sammen med Quantafuel gøre genbrug af affaldsplast endnu stærkere.

- Investeringen understreger BASFs engagement i bæredygtig udnyttelse af ressourcer og udvikling af en cirkulær økonomimodel for plast, siger Hartwig Michels fra Petrochemicals hos BASF.

- Vi er selvfølgelig beæret over, at BASF har besluttet at investere både økonomiske og menneskelige ressourcer i vores arbejde på at blive det førende selskab inden for genbrug af et bredt spektrum af blandet plastaffald baseret på vores unikke tenik, siger Kjetil Bøhn, Oslo, administrerende direktør for Quantafuel, i en pressemeddelelse.

Det var tirsdag eftermiddag ikke muligt at komme i kontakt med ham eller Rasmus Hvid Kærsgaard, chef for Quantafuels fabrik i GreenLab Skive i Kåstrup.

Quantafuels fabrik i Kåstrup kommer til at omdanne 16.000 tons affaldsplast pr. år til brændstof og andre olieprodukter.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland