Gå til hovedindhold
Erhverv

Kendt erhvervsejendom skal udvides og forstærkes: Ingeniørfirmaer vildt uenige

12-03-2019 KL. 13:37
Empty

Jyske Bank-bygningen i Skive, der også huser tandlæger, skal forstærkes i konstruktionen. Foto: Pauli Vendelbo

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Der kan være stor forskel på, hvordan to ingeniørfirmaer vurderer standen af en bygning.

Det må Jyske Bank konstatere, efter to ingeniørfirmaer er kommet frem til to vidt forskellige konklusioner i forhold til Jyske Bank-bygningen på Posthustorvet i Skive.

Ingeniørfirmaer blev tilkaldt, da Tandlægerne Kopp, der holder til på adressen, gerne vil udvide på 3. sal i bygningen, der altså ejes af Jyske Bank.

I forbindelse med udvidelsen af faciliteterne på 3. sal blev der foretaget en inspektion af den bærende dækkonstruktion, da der skal etableres en ny væg.

Inspektionen dannede samtidig grundlag for en generel vurdering af bygningens bærende konstruktioner, og den blev foretaget af et lokalt rådgivende ingeniørfirma.

Firmaet kom frem til den konklusion, at de bærende betondæk var underdimensionerede, og at dækket i bygningens samtlige tre etager skulle understøttes af et bjælke- og søjle-system i stål. Søjlerne i bygningens stueplan skulle hvile på fire nye punktfundamenter.

- Der var lagt op til et meget omfattende konstruktionsarbejde, som ville være til stor gene for alle i ejendommen, siger Flemming Kronholm, som er afdelingsdirektør i Ejendomsforvaltningen samt Bygninger og Teknik i Jyske Bank.

På grund af problemets alvor blev et andet og mere globalt-orienteret ingeniørfirma bedt om at give en »second opinion« på problemets mulige omfang.

Det andet firma kom frem til den konklusion, at der skal foretages en begrænset konstruktionsmæssig forstærkning, som i omfang er meget langt fra den første løsning, Jyske Bank blev præsenteret for.

- Så vi stod pludselig med to ingeniørfirmaer, der havde to vidt forskellige opfattelser af bygningen. En malede fanden på væggen, mens den anden ikke mente, der var noget stort problem med bygningen. Vi tager nu de to vurderinger til efterretning, men vi retter os efter det andet firmas råd, så det bliver mindst muligt omsiggribende for alle i bygningen. Samtidig sikrer vi, at sikkerheden i bygningen er i orden, siger Flemming Kronholm.

Arbejdet med at styrke konstruktionen forventes at gå i gang hurtigst muligt, og så kan det øvrige renoveringsarbejde, som i øvrigt blev stoppet, da der opstod tvivl, genoptages.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland