Kultur

Kirker har været kreative: Julegudstjenester på bryghus og i haller

De lokale folkekirker har udtænkt mange kreative løsninger for at holde jul med corona. Sportshal, bryghus og kulturhus er nogle af de nye omgivelser, når der i år skal fejres julegudstjenester med afstand og mundbind. Mange steder skal der også bookes en billet til selve juleaftensgudstjenesten på forhånd.

På Fur bliver julegudstjenesten flyttet fra kirken til festsalen på Fur Bryghus.

- Vi kunne se, at vi fik problemer med at få plads til alle i kirken, hvor vi alt efter, om det er familier, der sidder sammen, kan være fra 40 til 81 med de nuværende arealkrav. De år, hvor julegudstjenesterne går godt, kommer der 220, siger sognepræst Rikke Hvarregaard Andersen.

I søgningen efter store lokaler på Fur kom de i tanke om bryghusets sal, hvor der også holdes koncerter og arrangementer, og dermed er det gode opvarmede lokaler med lys- og lydudstyr og stole at låne.

- Det er et lokale, der står og er klar til et stort arrangement, og det bliver en del af oplevelsen med ølhanerne i baggrunden. Bryghuset er en af de helt store attraktioner på Fur, og det er rigtig godt, at vi kan samarbejde - folkekirken og bryghuset - om at få julegudstjenesten stillet på benene. Bryghuset sørger for udsmykningen med juletræer både indenfor og udenfor. Nogle vil måske savne kirken den dag, og det, kirkerummet kan, men det er de vilkår, vi har at spille efter i år, og det giver god mening, at vi rykker ud i år. Mon ikke også julen 2020 bliver husket som det år, vi var på bryghuset og ikke i kirken, siger Rikke Hvarregaard Andersen.

Læs mere i Skive Folkeblad lørdag.

Arkivfotos: Steen Don - Erik Jensen/Ritzau Scanpix