Gå til hovedindhold
Erhverv

Kirsten lukker efter mere end 40 år: I morgen er det slut med at møntvaske i Skive

30-07-2020 KL. 13:17
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

I mere end 40 år har Østerbros Møntvask i Skive stillet vaskemaskiner og tørretumblere til rådighed for folk, der ikke selv har en vaskemaskine.

Men fra i morgen er det slut, da indehaver Kirsten Vinding har valgt at lukke og slukke for vaskeriet.

- Jeg er blevet 74 år, og jeg trænger til at holde fri. Der er blevet for mange udgifter, og der er for meget arbejde forbundet med regnskaber og papirarbejde, siger Kirsten Vinding.

Det var Kirsten Vindings nu afdøde mand, der i 1979 købte møntvaskeriet på Østerbro, og lige siden har vaskeriet været i familiens hænder.

I en periode stod Kirsten Vindings søn for at drive det, men de seneste 20 år er det Kirsten Vinding, der har stået i spidsen for Skives eneste møntvaskeri.

- Engang vaskede vi for rengøringsfirmaer om natten, og så var vaskeriet åbent for borgerne om dagen. Dengang var der noget ved det, nu har de fleste en vaskemaskine, og jeg må konstatere, at der efterhånden er blevet for lidt omsætning, siger Kirsten Vinding.

Ikke muligt at sælge

Der er dog stadig faste kunder, der nu bliver ramt af, at der ikke længere er et møntvaskeri.

En af dem, der kommer til at savne møntvaskeriet, er Litten Bøjgaard fra København.

Hver sommer bor hun i flere uger i sit sommerhus ved Knud Strand, og hun har hver sommer benyttet sig af møntvaskeriet.

- Lukningen kommer til at gå udover mig, for jeg har ikke vaskemaskine i sommerhuset, og derfor er møntvaskeriet er min eneste vaskemulighed. Nu ligger det nærmeste møntvaskeri i Thy eller i Viborg, og jeg synes ikke, det er særlig turistvenligt eller bæredygtigt, at der fremover ikke vil være et møntvaskeri i Skive, da alle så bliver tvunget til at have en vaskemaskine, siger Litten Bøjgaard.

Kirsten Vinding har forsøgt at sælge vaskeriet, så det kunne fortsætte på andre hænder. Men det har ikke været muligt.

- Jeg har været i dialog med en, der viste interesse, men det blev ikke til noget, og nu regner jeg ikke med, at det bliver solgt, lyder det fra Kirsten Vinding.

Det er Kirsten Vinding, der ejer huset, som møntvaskeriet ligger i. Hun bor der også selv, så det er endnu uvist, hvad der skal ske med de snart tomme lokaler.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland