Gå til hovedindhold
Lokalt

Klædt på til æblejagt: Familier trodser regnen i pluk selv-iver

08-09-2018 KL. 15:44
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Nogle få trodsede lørdag regnen og det truende skydække og tog til Roslev, hvor Roslev Frugt fredag, lørdag og søndag har åbent for, at folk selv kan komme og plukke æbler og pærer.

Allan og Anette Højhus havde taget turen helt fra Ringkøbing sammen med deres tre børn for at plukke sig til et lager af de søde frugter.

Familien fra Ringkøbing går, efter en smagsprøve i butikken og efter at have konsulteret et kort over det 6,5 hektar store område, målrettet efter hjørnet med Aroma-æblesorten. Forbi rækker og atter rækker med æbler går familien iført gummistøvler og regnslag og med paraply i hånden mod destinationen, mens Allan Højhus fortæller, at det er tredje gang, de er af sted til pluk selv i Roslev, og at vejret ikke afskrækker dem.

- Jeg ville nu gerne have sovet længe i dag, siger datteren Agnes på 9 år. Hun bliver indtil videre kørt i trillebøren, der skal bruges til at fragte de mange æbler, familien regner med at tage hjem med.

De har det hele for sig selv i dag. Derfor er det fristende at slå sig løs i æble-slaraffenlandet.

»Hvor mange skal vi have af dem her?«, spørger Anette lidt skeptisk sin mand.

»Mange!«, lyder svaret.

Med fire mand i arbejde ved æbletræerne, går det hurtigt med at få fyldt poserne.

- Det skulle ikke undre mig, om vi når op omkring 30 kilo, siger Allan Højhus efter at første sort, Rød Gråsten, er i hus. Den næste på listen er Aroma, og derefter skal familien have nogle pærer, inden det er nok. Frugterne skal spises, som de er, fortæller han, og bruges i madpakker til skole og arbejde.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland