Gå til hovedindhold
Lokalt

Klage har samlet støv i halvandet år: Skole kan ikke gå i gang med hal-byggeri

20-04-2019 KL. 09:30
Empty

Denne illustration viser, hvordan Friskolen i Skives nye hal (med fladt tag) kommer til at fremstå ud mod Fredensgade i Skive. Hallen vil blive »gravet ned« for at forebygge, at den kommer til at dominere og tage udsigt.

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Skive Friskoles nye idrætshal er stærkt forsinket.

Skive Byråd godkendte en lokalplan for byggeriet i juni 2017. Naboer til skolen klagede over godkendelsen. Klagen blev derefter sendt til Planklagenævnet i Viborg. Her ligger den endnu - Planklagenævnet er ikke begyndt at behandle klagen. Den har ellers har været nævnet i hænde i mere end halvandet år.

Det har fået Skive Kommunes borgmester Peder Christian Kirkegaard til at henvende sig til erhvervsminister Rasmus Jarlov (K).

»Baggrunden for min henvendelse er, at vi oplever, at der er sager, som ikke bliver behandlet hos Planklagenævnet. Det er et meget stort problem,« skiver Peder Christian Kirkegaard til Rasmus Jarlov.

Christian Højgaard, områdechef i Nævnenes Hus i Viborg, som Planklagenævnet hører under, er enig med Peder Christian Kirkegaard. Folketinget har sat 25 millioner kroner af i år til at få bunkerne hos Nævnes Hus gjort mindre. Christian Højgaard forventer, at de penge snart bliver frigivet, så Nævnenes Hus kan ansætte flere folk.

Skive Friskole kan lovligt begynde at bygge, selv om sagen mellem Skive Kommune og klagerne ligger hos Planklagenævnet. Men det gør skolen ikke, inden sagen er afgjort.

- Går Planklagenævnets afgørelse Skive Kommune imod, så kan vi også få lov til at rive ned, hvad vi eventuelt måtte have bygget, siger Per Andersen, formand for bestyrelsen for Friskolen i Skive.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland