Erhverv

Klar til jul: Nye lejligheder på vej i gammelt posthus

Byggefirmaet Kaj Ove Madsen A/S har her i coronatiden genoptaget arbejdet med at lave 1. og 2. sal i det gamle posthus på Posthustorvet om til store lejligheder.

Egentlig var arbejdet påbegyndt for mere end et år siden, men andre projekter gjorde, at det blev udskudt.

Da corona kom og lukkede det hele, så firmaet muligheden for at stille det store stillads op og påbegynde arbejdet igen, så apoteket og caféen i bygningen bliver mindst mulig generet af byggeriet.

- Vi er ved at lave otte lejligheder, hvor de største bliver 210 kvadratmeter, og de mindste bliver 111 kvadratmeter. Men undervejs er vi stødt på lidt udfordringer, for taget var så nedslidt, at vi bliver nødt til at skifte det, og det er det, vi er i gang med nu, siger direktør Martin Finderup.

Derudover var det gamle ur rustet godt og grundigt til, men det er lykkedes at redde det, efter det har fået hjælp fra kyndige hænder.

Og generelt gør Kaj Ove Madsen A/S meget ud af at beholde den arkitektur og stil, som bygningen har haft, siden den blev opført.

- Selv om vi renoverer og ændrer på tingene indvendig, så kommer bygningen til at fremstå i samme stil udvendig. Vi kommer ikke til at ændre udseendet, og det betyder også, at der er en del kobberarbejde forbundet med projektet. Blandt andet skal der kobber på alle kviste, siger Martin Finderup, der også fortæller, at alle lejligheder får en altan.

- Hvis vi er heldige, så står alle lejligheder klar til jul. Det er det, vi går efter, siger direktøren.

Kaj Ove Madsen A/S er ved at lave 1. og 2. sal i det gamle posthus på Posthustorvet om til otte store lejligheder. Der kommer også nyt tag på bygningen.