Sport

Klasseforskel: Skive fH fejede gulv med Otterup

Otterup HK er en størrelse, som næsten altid volder Skive fH problemer. Inden lørdagens kamp i det nordfynske havde de seneste seks indbyrdes opgør kastet tre Otterup-sejre, to Skive-triumfer og et enkelt uafgjort resultat af sig.

Indledningen på dagens kamp gav imidlertid forhåbninger om, at skibonitterne for én gangs skyld kunne få en overskuelig dag på kontoret mod fynboerne. Forsvaret stod bundsolidt, og målmand Magnus Brandbyge tog virkelig for sig af retterne mellem stængerne. Derfor skulle hjemmeholdet hen til det 10. minut for at kunne notere sig for den blot anden scoring.

Otterups keeper bed også fra sig, men gæsterne kom alligevel solidt i teten, og efter 13 minutter var Skive i front med 8-3.

Det betød timeout hos fynboerne, som derefter fik sat lidt mere skik på sagerne i en periode. Forspringet var skrumpet til tre efter 20 minutter, men så skruede Arne Damgaards udvalgte igen op for dampen, ligesom Brandbyge igen tog fat. Det sendte Skive til pause foran med 17-11.

De lokale tropper fik scoret en stribe nemme mål, når Otterups 7 mod 6-spil kiksede, og det billede fortsatte i anden halvleg, hvor Matias Damgaard og Malte Justesen med et halvt minuts mellemrum kunne sende bolden i et tomt bur.

Men fynboerne fortsatte med overtalsspillet, for det var den eneste vej igennem den kompakte Skive-defensiv.

Lige lidt hjalp det dog. Skive-forspringet nåede undervejs op på hele 10 mål. Skibonitterne var mindst en klasse bedre end sin modstander og gav en fornem prøve på, at man er et varmt bud på en direkte oprykning til håndboldligaen. Det hele sluttede i sidste ende med 31-22 i Skive-favør efter en fornem opvisning, hvor der aldrig var nogen som helst tvivl om udfaldet.

Få reaktionerne i Skive Folkeblad på mandag.

Magnus Brandbyge var storspillende og leverede et hav af flotte redninger. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix