Sport

Klubformand om målmands bemærkning: »Det var ikke racistisk ment«

Holdkammeraterne til farvede Wilson Joseph fra fodboldklubben Viborg Nørremarken mener, at ØK´s målmand råbte »sorte svin« efter Wilson Joseph under kampen fredag aften.

Men hovedpersonen selv hørte det ikke.

- Der var lige blevet lavet frispark på mig, og der var lidt skubberi, inden frisparket blev taget. Og så hørte min holdkammerat, at målmanden råbte »sorte svin« til mig, men jeg hørte det ikke selv. Derefter forlod vi banen, for spillerne fra Ørslevkloster IF ville ikke stå ved, hvad målmanden havde sagt, siger Wilson Joseph.

Dommer Morten Sevelsted hørte ikke, hvad der blev råbt. Det gjorde ØK-træner Peter Ellebæk heller ikke.

Men efterfølgende har Ørslevkloster IF indsendt deres udlægning af sagen til DBU Jylland.

- Flere af vores spillere har efterfølgende fortalt, at der blev sagt »dæk ham den sorte op«. Og der var intet racistisk ment med den kommentar, og der blev sagt undskyld med det samme, hvis det skulle være blevet opfattet som racistisk. Som klub tager vi afstand fra alle ytringer, som kan opfattes racistisk, homofobisk eller på anden vis virke stødende, men der blev ikke sagt tillægsord som »svin« eller andet, siger klubformand Ryan Johannesen til Skive Folkeblad.

Det er nu op til DBU Jylland at behandle sagen på baggrund af de oplysninger, der er indhentet fra begge klubber og dommeren.

Arkivfoto