Gå til hovedindhold
Debat

Knud Bjerre og habilitet

08-11-2018 KL. 10:50
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Var Knud Bjerre inhabil, da sagen om det store beløb, der skulle tildeles Skive Handel til indkøb af julebelysning, skulle behandles? Ja, det var han.

Sagde han fra, som reglerne foreskriver, da sagen skulle behandles i Byudviklingsudvalget? Nej. Var der andre i udvalget, der spurgte Knud Bjerre om habiliteten?

Knud Bjerre skriver i sit læserbrev »Skive Handel vil naturligvis gerne handle lokalt, men er også nødt til at sikre overfor VORE mange medlemmer, der er med til at betale«.

Den sag skal efter gældende regler gå om. Så nu venter jeg på, at borgmesteren griber til handling. Selv i byrådet den 9. oktober gik det også galt.

Man er bl. a. inhabil, hvis en sag omhandler en selv, ens familie, ens egen arbejdsplads eller virksomhed. Men jeg tror på forhånd, at jeg kender svaret fra kommunen.

For det er byrådet, der træffer beslutningen om, hvorvidt et medlems interesse i en sag er af en sådan beskaffenhed, at vedkommende erklæres for inhabil. Og hvem tror på, at byrådet vil tabe ansigt i en denne sag?

Jeg har i min tid som politiker oplevet, at personer blev erklæret inhabil for noget, der ligner dette. Om ikke andet så for en sikkerheds skyld.

Som kommunalbestyrelsesmedlem har man en række muligheder for at føre kontrol med borgmesteren og kommunens forvaltning.

Denne mulighed vil jeg opfordre kommunalbestyrelsen i Skive Kommune til at benytte sig af.

Knud Bjerre gør et stort nummer ud af at fortælle, at det lokale Optima Belysning ved Palle Christensen kun sendte 29 sider vedr. tilbuddet.

Her indrømmer Knud Bjerre så, at der mangler sider (3 sider) i dette tilbud. Hvor er de henne? De er så aldrig blevet forelagt udvalgene, inden den endelige beslutning skulle træffes.

Er de bevidst blevet tilbageholdt af Skive Handel? Knud Bjerre oplyser, der var sørme en af tilbudsgiverne, der havde sendt 134 sider.

Når antal sider nu betyder så meget for Knud Bjerre, hvorfor så vælge det firma, som kun havde fremsendt et tilbud med 17 sider?

Knud Bjerre skriver, at Skive Kommune ikke har givet penge til juleguirlander eller øvrig juleudsmykning.

Det kan man ikke være sikker på. For det er kun en henstilling fra udvalgets side. Hvad kan være årsag til, at udvalgets formand Knud Bjerre ikke kommer med denne oplysning?

Forskellen mellem land og by fortsætter, med stor fordel for Skive by. Skive-Listen har opnået det, de ville.

Som mangeårig selvstændig har jeg også givet tilbud på mange opgaver. Var der noget ved tilbuddene, som kunden ikke forstod, blev jeg altid kontaktet. Var der kunder, som meget gerne ville handle lokalt, gjorde disse kunder en dyd ud af at få alle relevante oplysninger. Men det er åbenbart ikke noget, Skive Handel ønskede at gøre brug af.

Men jeg har da også været udsat for noget mere modbydeligt fra en kunde. Det drejer sig om Mogens Jensen (fra firmaet Jensen og Jensen i Skive), familie med Knud Bjerre. Som byrådsmedlem og kritisk over for Knud Bjerres håndtering af Skive Festival.

Den offentlige kritik skulle stoppes, ellers ville Mogens Jensen ikke handle med mig mere, og han skulle nok sørge for, at der også var andre, der ikke ville.

Stoppede jeg min kritik af Knud Bjerre? Nej selvfølgelig ikke. Er der noget i den verserende sag, der ligner?

Der bliver nævnt, at Palle Christensen ikke kunne komme med en eneste reference. Er han blevet bedt om det? Skulle der vedlægges referencer sammen med tilbuddet?

Hvor ved Knud Bjerre fra, at Palle Christensen ikke kunne komme med referencer? Lad nu være med at gøre det vanskeligere, end det er. Alle firmaerne får deres julebelysninger, enten fra den samme leverandør eller også fra en anden af de få der producerer denne kvalitet. Og det er jo ikke Palle Christensen og sikkert ikke direktøren fra det vindende firma, der personligt hænger det op. Det gør, som i Palle Christensens tilfælde, professionelle folk.

Det vil altså sige, ingen reference ingen ordre. Stakkels nystartede firmaer - det minder meget om lige så tåbelige beslutninger fra Skive Kommune.

Ikke engang et velrenommeret lokalt firma kan få den første ordre på julebelysning, hvis det nu var tilfældet. Også selv om en af de største producenter i verden står bag? Nej selvfølgelig ikke, især hvis det hele var bestemt på forhånd.

Til orientering kan nævnes, at Skive Handel i 2015 fik kommunale kroner på 112.331,45 kr. til julebelysning og kr. 36.960,00 kr. i 2017 også i forbindelse med juleudsmykningen.

Det læserbrev, som Knud Bjerre har forfattet, bygger utrolig meget på omgåelse af sandheden.

Men er det ikke også Knud Bjerre i en nøddeskal?

Erik Mortensen,

Kybehuse 153,

Vile,

7870 Roslev

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland