Gå til hovedindhold
Debat

Kø ved håndvasken

10-07-2020 KL. 14:20
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Den seneste tids kommentarer og læserbreve vedrørende forslaget om en særskilt hjemsendelsespolitik i Skive kommune har vist sig at give kø ved håndvasken. Partierne i byrådet vil ikke røre ved problemet, om de så havde en ildtang til det. Berøringsangsten for området er enorm, og man kan undre sig over det er sådan. Kan det have noget at gøre med at der eventuelt er stemmer i at behage visse grupper?

Ved Folketingsvalget i 19, valgte den danske befolkning med al tydelighed, at paradigmeskiftet og hjemsendelsespolitikken stod højt på danskernes liste. Mette Fredriksen proklamerede i den forbindelse, at hun ikke ville være statsminister for enhver pris, og Venstre havde med Inger Støjberg en hård men fair udlændingepolitik. Er de lokale Socialdemokrater uenige i statsministeren, og har Venstre pludselig skiftet holdning, eller har begge partier uld i mund når det kommer til handling? Byrådet har vist sig, åbenbart ikke, at være lydhør overfor befolkningens stemme.

At byrådet vælger at fokusere på integration i stedet for hjemsendelse, er ubegribeligt.

Den seneste tids læserbreve forsøger at påpege hvor stor en gevinst vi som samfund kan have ved at integrere flygtninge og ikke vestlige indvandrere. Det er en utopisk tankegang, der er forsøgt med rundkredspædagogikken siden 1960erne. Tredje generations indvandrere er endda dårligere integreret end andengenerationsindvandrere. Vi kan jo med egne øjne, se hvor galt det er gået i Skive kommune, når der i årtier ikke har været nogen konsekvens. Det er vel derfor der er en ”Porchebande” og en person ved navn Paludan der bliver ved med at komme til vores by?

Finansministeriet kom for ikke så lang tid siden med den nyeste opgørelse over, hvad ikke vestlige indvandrere og efterkommere koster den danske statskasse om året. Svimlende 33 milliarder kroner årligt. Ændre vi flygtninges status til indvandrere, bliver udgiften utvivlsomt højere år for år. Et beløb som vi i øvrigt kunne bruge til så meget andet, eventuelt vores ældreområde, som i forvejen kunne bruge et løft.

En sidste ting er, at jeg desuden undre mig over, hvordan man kan være flygtning hvis man bevæger sig hele vejen op igennem Europa, for så at søge asyl i Danmark. Er der ikke noget med at man skal søge asyl i det første fredelige land man møder?

Med venlig hilsen

Anders

Simmelsgaard Krogh

Dansk Folkeparti

Brårupvej 198

7800 Skive

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland