Gå til hovedindhold
Lokalt

Køer og grise er stadig et hit: Åbne gårde var et tilløbsstykke

15-09-2019 KL. 20:14
Empty

Klap både en gris og en kalv, var en del af det tillokkende koncept for de to gårde, Stensegård og Mariesminde, der var med til årets udgave af »åbent landbrug«. Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Det var lige før, der var ved at være trafikprop i Lyby søndag for- og eftermiddag, for det blev et kæmpe tilløbsstykke, da de to nabogårde Stensegård og Mariesminde holdt »åbent landbrug«. Heldigvis sørgede nogle unge mennesker for at dirigere bilerne i de rigtige retninger, og når først de var parkeret kunne resten klares på gåben og i Lybys svar på en taxa: traktor med vogn.

Gummistøvlerne var fundet frem, for en tur hos grisene og køerne kan godt være - nå ja, lidt griset. Men ud over at klappe de søde dyr på ryggen og høre dem muhe og grynte, så kunne man også kigge på store maskiner, lege i kornet, finde rundt i majsen, smage på mælkeprodukter, eller hvis man var rigtig heldig, se tankbilen hente mælk fra køerne. Derudover var der også noget for den voksne del af publikummet, for der var god mulighed for at snakke med en landmand, der kunne fortælle noget om moderne landbrugsdrift og klimaforanstaltninger.

Se video-klip fra arrangementet her.'

Åben Landbrug i Lyby from Skive Folkeblad on Vimeo.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland