Lokalt

Ny gourmet- restaurant glæder sig til at kunne åbne: “Mine forhåbninger er gode”

- Mine forhåbninger er gode lige nu.

Sådan siger den unge kok i Rødding, Nicolai Bro.

Midt i en pandemi og nedlukning har han overtaget forpagtningen af Traktørstedet Borgen, som han vil omdanne til en gourmetrestaurant.

I midten af februar sagde Nicolai Bro til Skive Folkeblad, at han håbede at kunne slå døren op for gæster den 1. april.

Det har som bekendt ikke kunnet ladet sig gøre.

Men med de seneste meldinger fra Christiansborg - om at ikke bare udendørsservering må finde sted, men også servering indendørs allerede fra i morgen, 21. april - kan Nicolai Bro nu se lys forude.

Han forventer at være klar til at åbne med både frokost og aftenmenu fra det tidspunkt.

- Vi er glade, siger Nicolai Bro, som lige nu er i fuld gang med at planlægge menu og købe de sidste råvarer ind.

I første omgang vil der ikke være åbent alle ugens syv dage i Rødding. Mandag til onsdag vil der således være lukket.

- Vi starter stille og roligt ud, siger Nicolai Bro, som så håber at kunne åbne yderligere, når vi kommer tættere på en egentlig sommersæson.

Og allerede 8. maj er han klar med sit første arrangement på Traktørstedet Borgen: En vinaften med fokus på Pinot Noir.

- Det er sådan noget, vi skal lave for at få folk herud ... den slags arrangementer, vurderer den nye forpagter af Traktørstedet Borgen.

Tilmelding til vinaftenen sker ved at kontakte Nicolai Bro.

Kontaktoplysninger kan blandt andet findes på Facebook, og så er Nicolai Bro i øvrigt også lige gået i luften med et andet socialt medie, der skal fortælle om hans gourmetrestaurant, nemlig Instagram.

Nicolaj Bro har tidligere været ansat på blandt andet Kiin Kiin på Nørrebro i København.

Det er en af verdens meget få thailandske restauranter med en Michelin-stjerne.

Og på sigt er det Nicolai Bros håb og ambition at kunne hive en Michelin-stjerne hjem til Traktørstedet Borgen.

Gæster, der vil spise indendørs på restaurant, skal bestille bord i forvejen og kunne fremvise et gyldigt coronapas.

26-årige Nicolai Bro håber på at kunne åbne sin gourmetrestaurant 1. april.  Foto: Steen Don