Gå til hovedindhold
Erhverv

Kokke-mangel og sygdom er årsag til pludselig lukning af restaurant

13-06-2019 KL. 08:35
Empty

Arkivfoto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Det har været en svær beslutning. Men ejerne så ingen anden udvej end at lukke deres fælles spisested, restaurant Dig & Mig.

Siden november 2018 - altså i godt et halvt år - har restauranten været drevet fra Thinggade i de lokaler, som oprindeligt blev indrettet til Brasserie Charlie.

Sygdom, barsel og kokkemangel er den kombinerede årsag til, at Laila Andersen og Nanna Foldager har truffet det tunge valg at lukke deres fælles drøm om at drive restauranten.

Laila Andersen fortæller til Skive Folkeblad, at hun på ubestemt tid er sygemeldt med stress. Nanna Foldager skal snart føde og går efterfølgende på barsel. Det betyder, at der er behov for en ekstra kok i restauranten, men det har ikke været muligt at finde en kok:

- Vi har søgt på teknisk skole i Holstebro (Uddannelsescenter Holstebro, der også uddanner kokke, red.). Vi har søgt hos jobcentret, og vi har søgt via vores egne netværk, hvor vi har forsøgt at finde en ny kok gennem en, som kender en kok, som kender en kok... Men det har været umuligt, Laila Andersen.

- Vi har simpelthen ikke kunnet finde en, som ville tage over. Det var meningen, at jeg skulle tage over, når Nanna skulle på barsel. Så vi har simpelthen valgt at lukke restauranten, mens legen er god. Det er simpelthen så ærgerligt. Vi har ikke altid haft så meget at lave til hverdag, men i weekenderne har vi været godt booket op, og restauranten har et godt ry. Vi har fået super fine anmeldelser. Det er hammer ærgerligt, men vi står bare i den her situation. Det var meningen, at jeg skulle være der, mens Nanna var på barsel, men jeg er ramt af stress og sygemeldt, siger Laila Andersen.

Sammen med Nanna Foldager er hun trist over beslutningen og over at skulle sige farvel til personalet:

- Vi har så mange dygtige medarbejdere, men vi mangler nogen til at lede restauranten, mens vi ikke er der. Vi tør simpelthen ikke løbe den risiko at få utilfredse kunder. Vi er dybt kede af det, siger Laila Andersen.

Hun ønsker at påpege, at ejerparret har den bedste relation til omgivelserne, og siger:

- Vi er ikke uvenner med nogen. Vores leverandør har kontaktet os, og udlejeren har kontaktet os, og de er også utroligt kede af det.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland