Gå til hovedindhold
Lokalt

Kom med langt under jorden: Nu kan gæster overnatte i kalkgruber

10-07-2019 KL. 14:36
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Som det eneste sted i Danmark tilbyder Daugbjerg Kalkgruber nu, at man kan sove langt under jorden i Jens Langknivs hule.

Anita Hildsgaard, der ejer Daugbjerg Kalkgruber, har sat to solsenge med madrasser, dyner og puder ned i gruberne, og så er overnatningsmuligheden lagt ud på portalen Airbnb.

- Det er noget helt nyt, og jeg fik idéen, da jeg læste en artikel i en avis, der beskrev, hvordan folk kunne overnatte i miner i USA og Italien. Og så tænkte jeg, at det kan jeg da også tilbyde her, siger Anita Hildsgaard.

Overnatningsmuligheden har allerede fået masser af opmærksomhed.

De første gæster overnattede i hulen for en uge siden, og der er flere, der allerede har reserveret en nat i kalkgruberne.

Ifølge Airbnb er opslaget blevet set 140 gange i løbet af den seneste uge, og dermed går den under »masse opmærksomhed« på portalen.

- Jeg har fået tilbagemeldinger fra de første, der har sovet der, og de har sagt, at det var en god og særpræget oplevelse, så jeg håber, at det kan blive lidt af et tilløbsstykke, siger Anita Hildsgaard.

selskab af flagermus

I opslaget på Airbnb står der, at man skal være forberedt på et rustikt ophold ude i en skov, langt under jorden. Så man skal medbringe varmt tøj og fornuftigt fodtøj, da der konstant er otte grader i kalkgruberne.

I sæsonen skal man også være indstillet på at dele pladsen med flagermusene, der går i hi gennem 220 døgn.

- Da dette er en gammel grube eller mine, som er total fredet, skal stedets ånd respekteres, og det fortæller jeg også folk, når de kommer. Flagermusene er ligeledes fredet og må ikke røres, fortæller Anita Hildsgaard.

En nat i Jens Langknivs hule koster 395 kroner. Med i prisen er også toilet og brusebad, der kan findes i besøgscentret ved minen.

Bålpladsen kan også frit benyttes, og brænde kan købes.

Daugbjerg Kalkgruber har tidligere haft spejdere til at overnatte i kalkgruberne på deres underlag, men det er altså første gang, at det bliver tilbudt for gæster med seng, dyner og puder.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland