Gå til hovedindhold
Avisen Mener

Kom til Skive-egnen og spar på huset

15-11-2018 KL. 11:45
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Statistik omkring boligpriser er altid interessant, og det gælder også de tal, som fremgik af Folkebladet i går fra Boligsiden.dk.

Den gode nyhed er, at borgere sparer mange, mange penge ved at bo i hus på Skive-egnen i stedet for at købe hus i Viborg eller Holstebro Kommune. Hvis en boligejer flytter fra Viborg Kommune til Skive Kommune, er der således en forskel på 41,3 procent på kvadratmeterprisen. Og forskellen er kun lidt lavere, hvis der sammenlignes mellem Skive og Holstebro Kommune. Det er rart for både nuværende og kommende boligejere i Skive Kommune, at man ikke skal bruge så mange penge på mursten - men får råd til andre ting - sammenlignet med de to nabokommuner. Og det kan - forhåbentlig - også friste nogle boligejere i Viborg og Holstebro Kommune, at de kan få så meget ekstra til alt andet end bolig, hvis de skifter bolig til Skive Kommune. Er det hele så kun godt? Ikke helt - for selvfølgelig handler det også om udbud og efterspørgsel, og det skulle da gerne gøres endnu mere attraktivt at bo i Skive Kommune. Med fjord, skov, åløb er der f.eks. gode naturværdier at byde ind med.

Hvis der kun blev sammenlignet mellem byerne Holstebro, Viborg og Skive, ville forskellen stadig være der, men den ville ikke være så stor, berettede mæglere her i avisen i går. Det hører med til billedet, at det er blevet sværere at sælge boliger på landet - og det rammer Skives opland og oplandet til alle provinsbyer i landet.

Viborg og Holstebro er større byer end Skive, og det er en del af forklaringen på, at husene dér er dyrere. Sådan er tendensen i Danmark. Men Skive Kommune skal selvfølgelig gøre sig tanker om, hvordan netop vores by - og hele Skive-egnen - kan blive et endnu mere attraktivt sted at bo. Her tæller mange elementer: Arbejdspladser, natur, børnepasning, skoler, skat, velfærd, veje, oplevelser, mobildækning, kulturudbud, ro og meget andet. Og der vil være forskel på, hvordan borgerne vægter disse ting.

Med naturværdier - og andre plusser - kan undersøgelsen fra Boligsiden.dk også bruges positivt af Skive Kommune, for som Birgit Daetz fra Boligsiden.dk i går udtalte til Skive Folkeblad, kan det »rent faktisk være et overskue­ligt alternativ for mange at flytte til nabokommunen«. Og mange danskere vil jo gerne spare penge på boligudgiften, som alle steder er en tung post i budgettet.

Derfor giver det overordnede budskab stadig mening over for borgere i Skives nabokommuner: Kom til Skive-egnen og spar penge på huset! Samtidig skal Skive Kommune så forstærke arbejdet med vækst og profilering af by og egn og dermed gøre området endnu mere attraktivt for nuværende og kommende beboere.

O.D.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Avisen Mener

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland