Gå til hovedindhold
Lokalt

Kommune kalder igen til møde for at hjælpe borgere i bus-nød

11-01-2019 KL. 07:56
Empty

Rute 50 transporterer borgere i Ørum til og fra Skive til og med udgangen af juni i år. Skive Kommune skal meget snart have en løsning klar, så især skolesøgende i Ørum og omegn kan komme til og fra Skive inden for en rimelig tid, efter Region Midtjylland lukker Rute 50. Arkivfoto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Skive Kommune arbejder på højtryk for at finde en løsning, så borgere i Ørum kan komme til og fra Skive med bus, når Region Midtjylland ved udgangen af juni ophører med at drive Rute 50, der kører mellem Skive og Viborg.

Teamleder Jens Dalby Kristiansen, Skive Kommune, forventer, at Skive Kommunes udvalg for teknik og miljø kommer til at træffe en beslutning på et møde den 12. marts.

- Vi arbejder virkelig hårdt for at finde en løsning, som borgerne i Ørum kan være tilfredse med. Vi skal have endnu et møde med borgere i Ørum. På tirsdag skal teknik- og miljøudvalget tage stilling til, hvad mødet med borgerne skal indeholde, oplyser Jens Dalby Kristiansen.

Det vil koste Skive Kommune to millioner kroner årligt at opretholde Rute 50, som primært bliver brugt af borgere i Viborg Kommune. Den løsning afviste Udvalget for Teknik og Miljø. Udvalget afviste også en omlægning af Rute 411, så den tager borgere i Ørum med til og fra Skive, da transporttiden med sådan en omlægning vil blive omkring en time. Derfor er tavlen visket ren, og en anden løsning skal findes.

Jens Peder Hedevang (V), formand for Udvalget for Teknik og Miljø, har meddelt, han ønsker en løsning, så borgere i Ørum bliver bedre betjent med bus til og fra Skive, end de er nu med Rute 50.

En tælling af passagerer på Rute 50 i 2017 viste, at ruten primært bruges som lokalrute i de to kommuner. 62 procent af passagererne kørte med rute 50 lokalt i Viborg Kommune, 20 procent kørte med ruten lokalt i Skive Kommune, og 14 procent af passagererne passerede kommunegrænsen.

Tællingen blev gennemført mellem den 28. august og den 3. november 2017.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland