Gå til hovedindhold
Lokalt

Kommune undersøger mulig bilkirkegård i Skive

11-10-2018 KL. 14:28
Empty

Skive Kommune er ved at se nærmere på virksomheden her på hjørnet af Gemsevej og Frisenborgvej i Skive.
Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Skive Kommune er ved at se nærmere på virksomheden Dan-Co/Sydbyens Auto, der ligger på hjørnet af Gemsevej og Frisenborgvej i Skive.

Virksomheden drives af Joseph Maloba, der etablerede sin virksomhed i 2013. Blandt aktiviteterne var eksport af reparerede biler til Congo i Afrika.

Skive Kommune er blevet gjort opmærksom på Sydbyens Auto, da stedet kan minde om en bilkirkegård, og det indtryk har en medarbejder fra Skive Kommune fået bekræftet ved tilsyn, hvor medarbejderen dog ikke havde kontakt med Joseph Maloba. Skive Kommune har derfor varslet endnu et tilsyn på virksomheden.

Nogle biler har stået samme sted i meget lang tid og ud over, at flere gamle køretøjer kommer til, ser der ikke ud til at være meget aktivitet på stedet.

Jorden under køretøjerne er ikke sikret med kar, der skal sikre, at jord ikke bliver forurenet med for eksempel olie.

Skive Folkeblad har været i kontakt med en bilforhandler og en autoophugger, der oplyser om strenge regler for opbevaring af biler, der skal skrottes - de skal for eksempel hurtigt tømmes for olie og andet, og indtil det sker, skal det sikres, at de ikke kan forurene.

Skive Kommune var senest på miljøtilsyn hos Dan-Co/Sydbyens Auto i november 2014.

Skive Folkeblad har siden fredag to gange været i kontakt med Joseph Maloba, der ikke havde tid til at tale med avisen. Mandag lovede Skive Folkeblad Joseph Maloba at ringe tirsdag morgen. Da besvarede han ikke opkald.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland