Gå til hovedindhold
Lokalt

Kommunen: Ejer af skrotbils-firma driver ulovlig virksomhed

13-01-2020 KL. 20:15
Empty

Den gule varebil står ulovligt. Den skulle have været fjernet før jul, oplyser ejeren af virksomheden her, som Skive Kommune nu igen har indskærpet over for. Den 21. november sidste år kunne kommunen også og igen konstatere, at biler blev opbevaret ulovligt. Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Ejeren af en virksomhed på hjørnet af Gemsevej og Frisenborgvej driver ulovlig virksomhed.

Det vurderer Skive Kommune efter et nyt tilsyn på virksomheden, Sydbyens Auto.

Ejeren, Joseph Maloba, har drevet sin virksomhed på adressen siden 2013. Han opkøber udtjente køretøjer, som han eksporterer til Afrika.

I oktober 2018 blev Skive Kommune opmærksom på, at ejeren opbevarede udtjente biler ulovligt på ejendommen. Ejendommen var også dengang pakket med udtjente biler.

Skive Kommune har nu indskærpet over for ejeren af virksomheden, at han højst må have fem udtjente køretøjer af gangen stående i længere tid - op til seks måneder.

Det sker, fordi Joseph Maloba har anmeldt sin virksomhed som et autoværksted til Skive Kommune.

Et autoværksted må højst opbevare fem udtjente køretøjer i højst fire uger, hvis de ikke forsøges solgt. Hvis man på autoværkstedet har aftalt med den tidligere ejer af bilen, at værkstedet skal forsøge at få det udtjente køretøj solgt, kan det opbevares på autoværkstedet i op til seks måneder. Ellers skal autoværksteder bringes til at godkendt autoophugger, når de nævnte frister udløber.

Skive Kommune vurderer derimod, at virksomheden bedriver autoophug, hvilket Joseph Maloba ikke har tilladelse til. Han har derfor fået besked på straks at ophøre med autoophug.

Joseph Maloba benægter overfor Skive Folkeblad, at han driver autophug på sin virksomhed.

Alligevel har han fået besked på, at han senest den 1. marts skal sørge for, der højst opbevares fem udtjente biler til efterfølgende ophug hos autoriseret autoophugger på ejendommen. Parkering af udtjente biler på græs skal være slut senest den 1. februar.

Han har fået 14 dage til at forklare sig i forhold til Skive Kommune. Hvis han ikke giver lyd fra sig, vil man i Skive Kommune gå ud fra, ejeren er enig i ovennævnte.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland