Gå til hovedindhold
Lokalt

Kommunen kæmper med nye corona-restriktioner: »Lige nu har vi ikke alle svarene«

26-10-2020 KL. 22:04
Empty

Covid19 Test Center hos Sundhedshuset i Skive.

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mange spørgsmål har meldt sig, efter at myndighederne i fredags varslede nye restriktioner, som følge af coronasmitten.

Konkrete retningslinjer er på vej, og dem venter også Skive Kommune på at modtage, så kommunen kan omsætte retningslinjer til handling.

Blandt lokale spørgsmål er: Kommer skøjtebanen på Posthustorvet til at åbne i år? Skal borgerne have mundbind på, når de møder op på biblioteket? Må borgere mødes i haller og spille badminton, som de plejer?

- Lige nu har vi ikke alle svarene. Derfor er vi nødt til at afvente de konkrete retningslinjer, der formentlig vil være klar i løbet de kommende dage. Lige så snart vi får dem, er vi klar til at omsætte dem til vores lokale forhold. Men det er først til den tid, vi kan svare konkret på de spørgsmål, mange af vores fagchefer har fået siden i fredags. Det er klart, at det vil for eksempel påvirke rigtig mange, at forsamlingsforbuddet er skærpet fra 50 til 10 personer. Vi kommer også til at forholde os til brugen af mundbind mange flere steder, end vi gør i dag. Men det er noget, vi alt sammen bliver klogere på, når retningslinjerne kommer, siger forvaltningsdirektør Lars Harder, leder af Skive Kommunes coronakrisestab.

Undtagelser i forhold til de nye restriktioner ér klare nok. For eksempel må medarbejdere på en arbejdsplads gerne møde op på arbejde i det omfang, det er nødvendigt.

- Hvis borgerne ser, at der er flere end 10 mennesker, der møder ind på rådhuset, så er det altså ikke fordi, Skive Kommune ser stort på myndighedernes restriktioner. Bestemt ikke, for vi gør alt, hvad vi kan, for til hver en tid at leve op til dem. Og vores medarbejdere skal – i lighed med ansatte på andre arbejdspladser – møde ind, hvis det er nødvendigt. Men det er klart, at vi også her i kommunen opfordrer vores medarbejdere til at arbejde hjemme, der hvor det kan lade sig gøre, siger Lars Harder.

Sociale tilbud i Skive som Mødestedet, To’eren og Den Blå Viol er også undtaget fra forsamlingsforbuddet på 10 personer. Socialminister Astrid Krag har henvist til, at herberger, botilbud, kvindekrisecentre, væresteder og andre sociale aktiviteter er nødvendige for, at samfundets mest sårbare mennesker kan få tilværelsen til at hænge sammen.

Byråd må også gerne holde mød, myndigheder vurderer byrådsmøder til at være en såkaldt »kritisk leverance.« Men tirsdagens møde i Skive Byråd vil alligevel blive holdt digitalt, så smitterisiko elimineres.

- Som alle andre aflyser vi i kommunen alle sociale sammenkomster – uanset hvad der måtte være af receptioner, jubilæer og den slags. Det gælder også kommunens julefrokost. Sådan er det nødt til at være i år, og det bakker vi naturligvis fuldt op om. Desuden vil vi også opfordre alle til at være opmærksomme på myndighedernes anbefalinger i forhold til det, vi som privatpersoner kan gøre for at bidrage til at nedbringe risikoen for smitte, siger Lars Harder.

jkr

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland